Riise gleder seg til finalen

John Arne Riise gleder seg til å spille i sin første FA-cupfinale. Jack Hobbs håper å spille seg inn i førstelagsdiskusjonen. Premiepenger til LFC.

Dagen derpå ser John Arne Riise frem til å spille i sin første FA-cupfinale noensinne. Sunnmøringen bidro med den viktige første scoringen i gårsdagens semifinale, og nå ser  han frem til møtet med West Ham eller Middlesbrough i Cardiff.

- Det vil bli en stor dag, og finalen kan ikke komme fort nok for meg nå. Jeg har aldri spilt i en FA-cupfinale før, sier han til liverpoolfc.tv.

- Vi måtte gjennom en tøff semifinale, og Chelsea var enorme de siste 25 minuttene. Vi måtte forsvare oss etter beste evne for å gå videre. I første omgang var tempoet så høyt at jeg var tungpustet og utkjørt da vi gikk i garderoben. Jeg er bare glad for at vi vant en utrolig kamp mellom to klasselag. Det var en stor kamp, og en fantastisk atmosfære. Nå ser vi bare frem til finalen alle mann.

- Det var en stor følelse å score i en slik kamp. Vi hadde trent på dette frisparktrekket i et par dager på forhånd, og jeg sa umiddelbart at jeg ville ta det. Først tenkte jeg å skru ballen rundt muren, men når jeg så at Ferreira beveget seg til siden bestemte jeg meg for å prøve å sette det gjennom muren isteden. Det viste seg å være en god avgjørelse.

Hobbs håper å spille seg inn i førstelagsdiskusjonen
Jack Hobbs er en av flere unggutter som håper å bygge videre på seieren i FA Youth Cup, og spille seg inn i førstelagsdiskusjonen. Midtstopperen var en nøkkelspiller da man klarte å holde Manchester City på en armlengdes avstand fredag kveld. Etter overgangen fra Lincoln sist sommer har han gjort store fremskritt, og er nå klar til å ta ytterligere et steg opp på rangstigen.

- City ga oss store problemer i finalen, og vi visste det ville bli en tøff kamp fra start til slutt. De skapte mange sjanser, men på ett eller annet vis klarte vi å unngå mer enn to baklengs. Ved pause ble vi instruert om å holde på ballen, for da kunne ikke City skape så mye trøbbel for oss. Vi ble også fortalt at vi måtte stå frem og ta ansvar, og kjempe til siste slutt. Det klarte vi med et nødskrik, forteller Hobbs til liverpoolfc.tv.

- Jeg satser nå på å ta karrieren min et steg videre, og spille meg inn i førstelagsdiskusjonen. Det tror jeg vi alle har som målsetting. Jeg har kommet langt siden overgangen fra Lincoln. For ett år siden ville jeg ikke trodd at jeg skulle stå her med en vinnermedalje i juniorcupen. Ting har forandret seg raskt for meg.

- Vinnerlaget til Liverpool fra 1996 har vært en stor inspirasjon for oss. Noen av de guttene har bevist at dersom du jobber hardt kan du nå førstelaget. Det ga oss også inspirasjon at førstelagsspillerne har fulgt oss og støttet oss i cupkampene. Flere av dem overvar den første finalen, og kom i garderoben før kampen og ønsket oss lykke til. De kunne selvsagt ikke være tilstede på den ande kampen på grunn av semifinalen mot Chelsea, men de sendte tekstmeldinger på forhånd og ønsket oss lykke til. Det var flott gjort.

- Vi vet at spillere som Jamie Carragher og Michael Owen var på laget som vant for 10 år siden. Det i seg selv oppmuntrer deg til å stå på videre.

Payday
Gårsdagens semifinale-seier betyr at £900 000 i premiepenger finner veien fra FA og inn i klubbkassa til Liverpool FC. Vinner de røde finalen vil de motta ytterligere £1M. I tillegg har klubben allerede mottatt £520 000 i premiepenger fra de forrige rundene, samt over £800 000 i TV-inntekter.