Riise håper på ny semifinale-seier

John Arne Riise håper at Liverpool kan gjenta bedriften fra i fjor, og danke ut Chelsea i en ny viktig semifinale. Sunnmøringen lengter etter suksess i FA-cupen.

John Arne Riise føyer seg i dag inn i rekken av Liverpool-personligheter som tror at de røde ikke har noe å frykte foran møtet med Chelsea i lørdagens semifinale på Old Trafford. Sunnmøringen ser nå frem til den viktige kampen med store forventninger. Selv ikke det faktum at Liverpool ikke har vunnet noen av de fire tidligere møtene med London-laget denne sesongen legger noen demper på nordmannens optimisme.

- Jeg har tro på at vi kan vinne foran hver kamp, men spesielt nå. Laget virker solid og jeg mener manageren gjør en fremragende jobb med spillerne, forklarer venstrebacken til liverpoolfc.tv.

- Rafa vet akkurat hva han ønsker fra laget sitt, og han leder oss på en slik måte at beskjedene alltid når frem til de 11 ute på banen. Alle spillerne her har større selvtillit nå. Vi tror ikke vi kommer til å slippe inn mange mål, fordi vi er så sterke bak, og på topp gjør vi også en del scoringer, legger han til.

Riise er likevel fullt klar over at den suverene ligalederen er en formidabel motstander, som er i stand til å knekke Liverpools håp om en triumf i FA-cupen.

- Jeg tror Mourinho har det meste under kontroll, og The Double er selvsagt en mulighet for Chelsea nå som de praktisk talt har vunnet serien allerede. Derfor blir denne kampen ekstra viktig for London-klubben. Det er egentlig litt synd at to så store klubber må møtes i semifinalen. Det er en kamp som er en finale verdig. Men slik ble det ikke, og vi må bare sørge for å slå dem for å komme oss til Cardiff, slår han fast.

Sunnmøringen har ikke hatt hellet med seg i FA-cupen etter at han ankom Liverpool fra Monaco i 2002. Dette er således første gangen han opplever en semifinale i turneringen. Det er noe han virkelig ser frem til.

- Jeg sa allerede før sesongen startet at jeg ønsket at laget ville gjøre det bra i FA-cupen denne sesongen, for vi har aldri kommet langt i denne turneringen etter at jeg kom til klubben. Det er den mest berømte cupturneringen i verden. Hjemme i Norge blir FA-cupen betraktet som en stor turnering, og finalen er en kamp som alle følger på TV. Jeg ser frem til å spille mot Chelsea i semifinalen.

Siste gang de to klubbene møttes i en semifinale, var selvsagt i den berømte Champions League-semifinalen i fjor. En kamp som ble minneverdig for alle røde, og Riise håper nå på et lignende resultat på lørdag.

- Semifinalen mot Chelsea i Champions League var en stor kamp å spille i. Det var kjempemessig å vinne den kampen, og forhåpentligvis kan vi klare noe slikt igjen. Det blir helt sikkert en ny god kamp, avslutter Riise.