Riise om forsvarsspillet

John Arne Riise slår fast at det er viktigere å vinne kamper enn å holde nullen, men ønsker seg likevel færre baklengs. Samtidig støtter han Jose Reina.

John Arne Riise ønsker at Liverpool skal bli gjerrigere i sitt forsvarsspill. Til LFC Magazine sier han at de røde må prøve å finne tilbake til taktene fra i fjor, der man holdt nullen i rekordmange kamper. Sunnmøringen slår likevel fast at det viktigste er å vinne, ikke å unngå baklengs.

Liverpool har sluppet inn mål i ni av tolv kamper så langt denne sesongen, og det har ikke gått venstrebacken hus forbi.

- Jeg mener enkelte eksperter prøver å analysere i hjel kampene vi har spilt. Det som skjedde i fjor var helt utrolig, og det er nesten umulig å gjenta den bragden, sier Riise om at laget holdt nullen i 33 kamper i fjorårssesongen.

- Dersom vi slipper inn ett mål nå, slipes knivene blant kritikerne og forsvaret blir slaktet. Men vi er mer opptatt av å vinne kamper. Selvsagt ønsker vi å holde nullen, men jeg sier ikke nei takk til å vinne hver kamp 3-2. En seier og tre poeng er alltid viktigst.

Riise støtter også Jose Reina etter en ujevn start på sesongen, og tror keeperens kritikere snart må spise i seg de krasse ordene. Sunnmøringen mener at Reina er en av de beste målvaktene i verden.

- Alle vet hvor god Pepe er. Alle kan gjøre feil, og alle spillere gjør det. Men for keepere er konsekvensene mer synlige og dramatiske. Spillerne er ikke i tvil om at Pepe er en av de beste målvaktene som finnes, og det vet supporterne også.