Riverside: To gode hjemmelag møtes

Middlesbrough og Liverpool tar begge poengene sine på hjemmebane i ligaen. Steve Finnan spiller trolig ligakamp nummer 100.

Lørdag kveld gjester Liverpool Riverside Stadium. Her skal de vinne sin første ligakamp på bortebane denne sesongen mot et lag som har vunnet fire hjemmekamper på rad. Alle seirene til begge lag denne sesongen har faktisk kommet på eget gress. To av gevinstene til Boro har kommet mot Chelsea og Everton.

Det er dermed to gode hjemmelag som møtes. Problemet er bare at det er vi som sitter i bortegarderoben.

Etter helgens nederlag mot Arsenal er Liverpool 14 poeng fra toppen og fire poeng fra Champions League plassering. Dersom de snart skal ta full pott på bortebane er det åpninger nå. Før nyttår skal vi møte Middlesbrough, Wigan, Charlton, Blackburn og Tottenham. På de tre første kampene bør det være muligheter!

Dersom Steve Finnan starter vil han spille sin 100. kamp for de røde. Iren blir da den 156. spilleren i historien som gjør dette. Steve debuterte for klubben etter overgangen fra Fulham i august 2003.

Statistikken viser at dersom Liverpool scorer først har vi gode odds til å vinne. Fire ganger har vi scoret først og vunnet denne sesongen. Vi har også vunnet de gangene vi har holdt buret rent (3 av 3). Motstanderen har faktisk scoret først i åtte av tolv kamper mot oss. Bare West Ham har dårligere statistikk.