Robbie krysser fingrene for ny kontrakt

Robbie Fowler ønsker å spille for Liverpool så lenge som mulig. Benitez erkjenner at Cissé aldri blir noen permanent høyreving.

Robbie Fowlers scoring mot West Bromwich var hans andre for Liverpool etter overgangen fra Manchester City i januar. Nå håper scouseren på forlenget kontrakt på Anfield når sesongen er omme.

- Jeg håper uten tvil å bli i klubben. Når jeg har ventet så lenge på å komme tilbake, ønsker jeg å spille lengst mulig for Liverpool. Ingenting er sagt eller bestemt ennå. Jeg må bare avvente managerens avgjørelse, og fortsette å spille så bra som mulig. Jeg har ikke gjort så mange mål som jeg skulle ha ønsket etter at jeg kom tilbake til Liverpool, men jeg er likevel relativt fornøyd med mitt spill. Det er ikke opp til meg å fortelle manageren hvem han burde skrive kontrakter med. Det blir ene og alene hans avgjørelse, uttaler Fowler til Liverpool Daily Post.

Spissen er svært fornøyd med lagets scoringsform for tiden, og 20 mål på de siste fem kampene klinger utvilsomt godt i røde ører.

- Vi har jobbet litt hardere på trening, og jeg tror også at vi var litt uheldige foran mål i en periode, er forklaringen Fowler gir på at målene nå plutselig renner inn igjen.

- Etter vår lille måltørke har scoringsformen vært svært bra, og jeg håper det fortsetter på samme måte frem til sesongslutt. Vi får konsentrere oss om oss selv, og ikke tenke på hva andre lag måtte utrette, sier scouseren.

- Vi startet kampen i høyt tempo og fikk et tidlig mål. West Bromwich var uheldige mot Tottenham i sin forrige kamp, så vi visste det ville bli en tøff oppgave. Måten vi startet kampen på tror jeg overrasket dem litt, og når vi fikk den tidlige scoringen fløt vi gjennom resten av kampen på det, legger han til.



Liverpools toppscorere
Som vi nevnte på lørdag klarte Robbie Fowler å passere Kenny Dalglish på toppscorerlisten til Liverpool gjennom tidene med sin scoring på The Hawthorns. Her er den fullstendige listen over de ti mestscorende spillerne i klubbens historie:

1. Ian Rush - 346
2. Roger Hunt - 286
3. Gordon Hodgson - 241
4. Billy Liddell - 228
5. Robbie Fowler- 173
6. Kenny Dalglish - 172
7. Michael Owen - 158
8. Harry Chambers - 151
9. Jack Parkinson - 130
10. Sam Raybould – 128

Cissé ikke permanent på høyrekanten
Rafael Benitez siteres i dagens Liverpool Daily Post på at han ikke ser Djibril Cissé som noen permanent løsning på den problematiske høyreflanken. En posisjon som manageren har slitt med å fylle denne sesongen, og både Steven Gerrard, Luis Garcia og Cissé har blitt bedt om å operere i det som ikke er noen naturlig posisjon for noen av dem.

Benitez skryter av måten Cissé løste oppgaven på mot West Bromwich, men han innser at franskmannen nok ikke vil være særlig fornøyd med å bli omskolert fra ren spiss til høyreving på permanent basis.

- Det blir ingen permanent løsning å benytte Cissé på høyrevingen. Han liker best å spille spiss. Men i noen kamper kan han være en løsning på vårt høyrekantproblem. Det avhenger av laget vi spiller mot, men når vi måtte klare oss uten Gerrard var han vårt beste kort i den posisjonen rent angrepsmessig.

Cissé har i lengre tid blitt linket bort fra Liverpool til sommeren, og det har vært spekulert i en byttehandel med Tottenhams Jermain Defoe.

- Vi har ikke snakket mye sammen om Cissés fremtid, på grunn av det hektiske kampprogrammet vi har. Vi må fokusere på det. Han er en spiss, og ser seg selv i den rollen. Dersom vi behøver han som ving, med sin fart og bevegelse, gjør han en jobb der. Han har vist sin verdi for laget, uttaler Benitez.

- Jeg var virkelig godt fornøyd med førsteomgangen mot West Bromwich, og måten vi kontrollerte kampen på gjennom gode kontringer. I andre omgang hadde vi også noen sjanser uten at vi klarte å gjøre et tredje mål som definitivt ville ha avgjort kampen. West Bromwich angrep oss med lange baller, og alt i alt var jeg henrykt over første omgang og litt skuffet over hva som skjedde etter pause. Totalt sett gjorde vi imidlertid jobben vår, konkluderer manageren.

Liverpool har nå igjen Bolton, Blackburn, West Ham, Aston Villa og Portsmouth i sine fem siste ligakamper.