Robbie starter på benken?

Rafael Benitez antyder at Robbie Fowler vil starte på reservebenken mot Birmingham i morgen. Heskey gleder seg til gjensynet med gamle lagkamerater.

I etterkant av Robbie Fowlers ankomst på Anfield har det kommet fram at Rafael Benitez fikk ideen om å hente tilbake ”den bortkomne sønnen” under et pubbesøk! Da Rafa var ute sammen med spillerne for å feire seieren i semifinalen i Champions League i vår, møtte han nemlig Fowler og Steve McManaman på en pub i Liverpool. Dermed ble ideen unnfanget.

- Jeg tenkte tanken for første gang den kvelden etter seieren over Chelsea. Vi var på samme pub, og tok en alkholfri drink sammen og snakket fotball.  Steve McManaman var også der, og fans kom stadig bort til oss og sa at jeg måtte kjøpe Robbie, forteller Rafa.

- Jeg vurderer hele tiden spissene mine. Jeg har alltid tro på dem, men jeg evaluerer fortløpende. Den siste uken har jeg analysert Robbies spill, og prøvd å finne ut hva han kan tilføre oss. Når jeg møtte han forklarte jeg mine ideer og tanker rundt klubben og fotballen. Deretter bestemte jeg meg for å gi han kontrakt. Han viste at han hadde hjerte for klubben. Jeg kunne se hans hengivenhet. Han har vært toppscorer her, og har en god fotballhjerne, slår spanjolen fast.

- Du kan se på supporternes reaksjon at dette er noe også de er enige i, legger han til.

- Robbie har den mentaliteten som kreves for å lykkes i Premier League. Cisse og Morientes har gjort mange mål i Frankrike og Spania, men Robbie er vant med denne ligaen. Han beveger seg på en annen måte, og har andre kvaliteter enn de to andre jeg nevnte. Robbie jobber nå sammen med trenerne, og vil snart spille for oss. Jeg tror han vil komme til å være involvert mot Birmingham, men han vil ikke starte kampen. Robbie skjønner at han må jobbe for laget, og han vet at dette ikke handler om individualister.

- Dette er en avtale som kan være veldig positiv for alle i klubben. For stemningen i garderoben, for Robbie selv, og for staben. Han er en spiller som vil gi oss både scoringer og lidenskap. Det vil smitte av på de andre spillerne. Det er vanskelig å vite hvor langt unna toppformen han er. Han har trolig et lite stykke igjen rent fysisk, men er du lur scorer du mål selv om du ikke er i toppform, konkluderer Rafa.



Nervøs før trening
Fowler selv avslører at han var nervøs før sin første trening med Liverpool på lørdag.

- Jeg er normalt sett ikke nervøs, men da jeg ankom treningen lørdag var jeg nok litt preget av situasjonen. Det var fantastisk, og jeg kan ikke beskrive hvordan det føltes. Folk lyste opp da jeg kom dit, og sist jeg hadde en slik følelse som dette handlet det ikke om fotball, sier scouseren.

Om et eventuelt innhopp mot Birmingham i morgen, har Fowler følgende å si: - Jeg er klar. Jeg er i god nok form. Det har Stuart Pearce bekreftet flere ganger den siste tiden. Bortsett fra å score mål, mener jeg at mitt generelle spill har blitt bedre de siste årene. Jeg scorer kanskje ikke like ofte som før, men jeg har blitt mer moden i spillestilen. Jeg håper jeg kan bidra med rutine i stallen.

Fowler kommenterer også sitt inntrykk av Rafael Benitez i løpet av de få dagene han har vært i klubben. – Jeg har tatt en prat med han, og han fremstår som en fotballelsker og en person som elsker Liverpool. Han er veldig imponerende i måten han formidler sine ideer på. Du kan se hvor sterkt han ønsker å vinne ting, og det er flott å ha en slik manager.

- Jeg har kun hatt tre treninger med Liverpool så langt, men tempoet her var mye hurtigere enn jeg var vant med fra Manchester City. Det var veldig morsomme og profesjonelle treninger. Dette er ikke ment som manglende respekt overfor de spillerne og den staben som var i klubben for fire år siden, men jeg ser at klubben nå har blitt mye bedre.

Emile glad på Robbies vegner
Tidligere lagkamerat av Robbie Fowler, Emile Heskey, sier i et intervju med Mirror i dag at han er glad for at Robbie er tilbake i Liverpool. Heskey tror også at Liverpools nye nummer 11 vil sikre seg en lengre kontrakt med klubben innen sommeren.

Store Emile vil stille på motsatt banehalvdel på Anfield i morgen, og gleder seg til gjensynet med gamle lagkamerater.

- Jeg er glad på Robbies vegner, og ønsker han lykke til. Jeg håper virkelig han får fornyet kontrakten til sommeren, fordi Robbie Fowler er synonymt med Liverpool. Han er en kultfigur i klubben. Jeg tror han blir på Anfield ut karrieren nå. Han har fortsatt mye han kan tilby, og han har kommet under en manager som ser ut til å få det beste ut av sine spillere, sier Heskey.

Den kraftige spissen vet selv av erfaring hvor smertefullt det kan være å forlate Anfield.

- Liverpool er en klubb du ikke ønsker å forlate, men noen ganger må du flytte på deg for å få spille fotball fast. Jeg er glad for den sesongen jeg spilte sammen med Robbie Fowler. Han ga meg hele tiden råd og vink, og var en kjernekar som rollemodell og lagkaptein, sier Heskey om spilleren som altså kan stå på motsatt banehalvdel i morgen kveld.