Røde på pletten for England

Både Steven Gerrard, Jamie Carragher og Peter Crouch bidro sterkt til at England slo Ungarn 3-1 i gårsdagens privatlandskamp på Old Trafford. Gerrard og Crouch kom sågar på scoringsliten.

Det ble en stor kveld for Liverpool-spillerne på Old Trafford i går kveld. Både Steven Gerrard og Peter Crouch kom på scoringslisten da England slo Ungarn 3-1 i oppvarmingskampen til VM.

England startet som bebudet i en 4-5-1 formasjon med Jamie Carragher som anker på midtbanen, og der planen var at Steven Gerrard skulle gi støtte til den enslige spissen Michael Owen. Først mot slutten av første omgang ble det litt fart i sakene, og England fikk et omdiskutert straffespark da Gerrard gikk veldig lett overende i feltet. Rettferdigheten seiret kanskje, Ungarns keeper reddet Frank Lampards forsøk fra ellevemeteren.

Da Gary Neville måtte kaste inn håndkledet med skade i pausen, valgte Sven Göran Eriksson å trekke Jamie Carragher ned på høyrebacken og England la om til en 4-4-2 formasjon med Gerrard på topp sammmen med Owen.

Det skulle vise seg å bli et lykkelig trekk, da det ikke gikk mer enn to minutter før Liverpool-kapteinen headet inn 1-0 etter et Beckham-frispark fra høyre. Dette var opptakten til noen hendelsesrike minutter, der John Terry headet inn 2-0 etter et nytt Beckham-frispark bare fire minutter senere, før Dardai reduserte for Ungarn med et fantastisk skudd i krysset etter 55 minutter.

Etter 65 minutter ble spissduoen Gerrard og Owen byttet ut til fordel for Peter Crouch og Theo Walcott. Den lange Liverpool-spissen hadde et meget godt innhopp, og satte kronen på verket da han fastsatte sluttresultatet til 3-1 med en flott vending og skudd nede i hjørnet fra 16-meteren seks minutter før full tid. Dette ble behørig feiret med robotdans av Crouchy.

Gerrard mener han ikke kan erstatte Rooney
Selv om Steven Gerrard gjorde en bra innsats både som offensiv midtbanespiller og som spiss i går, tror ikke scouseren at han kan erstatte Wayne Rooney i Englands angrep.

- Det var mye press på meg i kveld, da det var ventet at jeg skulle fylle Wayne Rooneys rolle. Jeg kommer aldri til å bli en så god angriper som Rooney, men jeg trivdes i rollen. Formasjonen passer oss, og Frank Lampard er strålende til å bryte fra midtbanen. Manageren har fortalt at jeg og Frank kan bytte på å gå i angrep. Jeg syntes vi skapte mye problemer for Ungarn, sa Gerrard til BBC 1 etter kampslutt.

- Det viktigste var at vi vant kampen, og overbevise. Vi kunne fort ha ledet med et par-tre mål ved pause, og i andre omgang tok vi vare på sjansene våre. Jeg liker å spille i hvilken posisjon det måtte være, og manageren spurte om jeg var klar for å spille rett bak Michael, og ba meg prøve å ta tak i ballen og skape ting.