Samarbeidsavtale med indisk klubb

Liverpool nærmer seg en samarbeidsavtale om utveksling av unge spillere med den indiske klubben Mohun Bagan. Paul Anderson håper på mer førstelagserfaring etter tøff treningsleir.

Mohun Bagan, en av toppklubbene i India, skal være nær ved å skrive under en samarbeidsavtale med Liverpool FC. Det melder nettstedet Rediff India Abroad.

Avtalen innebærer blant annet at akademi- og ungdomslagene til de to klubbene utveksler spillere for treningsopphold. Representanter fra Liverpool skal ha besøkt den indiske klubben i september i fjor, for å lufte spørsmålet. Nye diskusjoner skal finne sted i England nå i august.

- Avtalen kan bli underskrevet når vi reiser over til England i neste uke, uttaler Bagans sekretær Anjan Mitra.

Tøff treningsleir
Flere av spillerne har den siste tiden uttalt at Liverpools treningsleir i Sveits har vært utrolig tøff og hard. Unge Paul Anderson føyer seg nå inn i rekken av disse. Han mener at treningsopplegget til Benitez er tøffere enn det selv marinejegere må gjennom. Anderson er trolig den eneste som har fått oppleve begge deler. Det er nemlig ikke mer enn ett år siden den tidligere Hull-spilleren deltok på en treningsleir for marinejegere i Exeter.

- Jeg må si at treningen med Liverpools førstelag faktisk er hardere. Å trene med marinejegerne var selvsagt ekstremt tøft fysisk, men i fotball er den mentale biten mye viktigere. Du slipper å tenke så mye taktikk som marinejeger, slår han fast til Liverpool Echo.

Selv om programmet i Sveits har vært hardt, har imidlertid Anderson nytt hvert sekund av oppholdet. Etter å ha skrevet under på en ny fireårskontrakt i sommer, ser 18-åringen lyst på fremtiden.

- Vi har kjørt to økter om dagen her nede, og det har vært mye hard jobbing og en helt ny erfaring for meg. Men ingen vil høre at jeg klager. Jeg trives virkelig med å være en del av førstelagstroppen, slår flankespilleren fast.

- Det kom som et sjokk at jeg skulle reise til Sveits sammen med førstelagstroppen, om jeg skal være ærlig. Jeg var hjemme da jeg fikk telefon om at jeg måtte møte på Melwood en uke tidligere enn planlagt, fordi jeg skulle delta i treningskampene. Den nye kontrakten fikk jeg først nyss om fra manageren og Rick Parry, og det kom helt ut av det blå.

- Det innebærer litt ekstra sikkerhet å få noen ekstra år til å overbevise i klubben. Det styrker selvtilliten din at manageren mener at du har gjort noe riktig. Jeg er mye mer avslappet etter dette, og føler at jeg kan spille god fotball til tider. Jeg tror innsatsen min i sommer har vært grei nok, men jeg har ennå langt å gå før jeg er på nivå med Jamie Carragher og Steven Gerrard, slår han fast.

- Farten på spillet tar det også tid å bli vant med. Du har gode dager, der du greier deg tålelig bra, mens du sliter andre dager. Jeg har bare trent med førstelaget i en måned, så jeg håper jeg klarer å finne meg mer til rette etter hvert. Jeg ønsker å bli så god som de beste her.

- Det har hjulpet meg at også Lee Peltier og Jack Hobbs er med til Sveits. Seniorspillerne er inkluderende, og prøver alltid å sørge for at du er involvert i det som skjer. Nå håper jeg å spille bra på reservelaget i den kommende sesongen, og kanskje komme med i førstelagstroppen noen ganger. Vi yngre spillerne håper også på en sjanse eller to i ligacupen.