Sami: - Vi behøver Agger

Liverpools finske midtstopper innrømmer at det begynner å bli hardere å orke kjøret, men at det å vinne kamper gjør det lettere og man kan få hjelp av Daniel Agger.

42 kamper fra start står Sami Hyypiä bokført med denne sesongen.  Igjen er altså den lange finnen den som er aller mest benyttet hos de røde fra Anfield, og det til tross for at det har vært nok av dem som har ment at 32-åringen er på hell i sin karriere.  På JJB Stadium på lørdag ble han matchvinner mot Wigan, da hans første scoring denne sesongen ble avgjørende.

Sami innrømmer overfor Liverpool Echo at det er blitt tyngre å restituere seg etter og at han og kollega Jamie Carragher vil behøve at Daniel Agger gir dem hvilepauser, men at alt går så mye bedre når man vinner.

- Hvis du vinner kamper føler du deg mentalt sterkere og friskere.  Det hjelper også fysisk, sier Sami.

- Hvis du føler deg litt sliten, glemmer du det hvis du får tre poeng og ser at du ligger høyt oppe på tabellen.  Det at vi vant på lørdag var bra for oss og vi har en tropp som er stor nok til å håndtere alle disse kampene.

- Vi har spilte kamper siden 13.juli slik at det blir en lang sesong hvor vi allerede har spilt mange kamper.  Det vil heller ikke bli noe bedre framover med to kamper hver uke.  Vi må bare være klar for det og manageren vil rotere mye for å gi spillere hvile av og til. 

- Jeg er ingen unggutt lenger.  Jeg har lagt merke til at det tar lenger å komme seg etter kamper når du blir eldre. 

- Daniel Agger har kommet og han er en veldig god spiller, men det tar tid til å venne seg til tempoet i Premier League.  Han arbeider hardt hver dag og vi må hjelpe ham til å komme i form og å bli klar så fort som mulig siden vil hjelpe meg og Carragher siden vi har spilt flest kamper av samtlige i troppen.

- Forrige sesong tok det meg også en stund før jeg fikk mitt første mål.  Det er alltid en bonus å komme på scoringslisten og jeg er enda gladere hvis vi vinner og det er et viktig mål.  Vi står foran viktige kamper, hvor Arsenal og Manchester United kommer til Anfield.  Seieren mot Wigan vil hjelpe oss til å få selvtilliten tilbake.