Samme som sist?

Rafael Benitez leter etter den rette midtbanenøkkelen med et halvt dusin spillere skadet. Gonzalez vurderer landslagspill igjen. Rød gjest før tv-kampen.

Bellamy vurderes for vingen
- Craig Bellamy er ikke en ving, men i denne situasjonen, på høyresiden, vil han gi oss fart og være en trussel, sier Rafa Benitez foran dagens kamp mot Manchester City.  Manageren har minimum fire midtbanespillere i Sissoko, Alonso, Kewell og Gonzalez ute, i tillegg er venstrebackene/venstrekantene Aurelio og Warnock uaktuelle med skader.  Det hersker også en viss usikkerhet rundt Luis Garcia, som manageren innrømmet ikke var helt klar før spanjolens innbytte mot PSV på onsdag, og Jermaine Pennant som ble byttet ut med kraftig krampe bak i sin hamstring.

Det kan derfor bli en situasjon hvor Benitez begynner mot City med det laget han avsluttet med mot PSV.  Det betyr en mildt sagt uortodoks midtbane med Bellamy, Gerrard, Zenden og Garcia.  – Jeg må få den riktige balansen, fortsetter Rafa, men hans alternativer er altså sterkt begrenset.  Hvis han ønsker å flytte John Arne Riise fram har han verken Aurelio eller Warnock å fylle opp på backen, mens det er velkjent at Steve Finnan har liten konkurranse på motsatt side.  

Hvis Jermaine Pennant friskmeldes går han ventelig inn på høyrevingen og Bellamy, som også er opptatt med rettsak i disse dager, begynner på benken.  Manageren har også en mulighet til å benytte allsidige Jamie Carragher i en annen posisjon, men vi tviler på om han vil rokke ved den faste bakre fireren.  Lengst fremme går det igjen mot Kuyt og Crouch på topp, et par som har hatt suksess foran The Kop denne sesongen men i likhet med laget for øvrig slitt på bortebane.


Chile og Gonzalez kan bli sant igjen
Agenten til Mark Gonzalez, Cristian Ogalde, kan avsløre at hans spiller har hatt samtaler med Harold Mayne Nicholls, som er president i det chilenske fotballforbundet.  Det kan derfor gå mot et comeback på landslaget for Liverpools venstreving, etter at 22-åringen sist sommer ble sendt hjem i skam etter å ha hatt damebesøk på rommet.  Speedy hevdet hele tiden sin uskyld og hevdet at det var autografjegere, og at han ikke lenger ønsket å spille for Chile og ikke minst trener Nelson Acosta.

- Harold har et godt forhold til Mark, sier agent Ogalde om møtet med fotballpresidenten.

- De kjenner hverandre fra Universidad Catolica og stoler på hverandre.  De har hatt samtaler hver dag om muligheten for at han igjen skal spille på landslaget.  Jeg tror alt nå er klart for at Mark kan komme tilbake.

- Mark ønsker å spille igjen for landslaget, han har alltid sagt det.  Han har vært borte fordi det har vært et problem med trener Nelson Acosta, men han har de siste dagene fortalt meg at selv om Acosta skulle komme tilbake vil Mark uansett akseptere spill for Chile.


Liverpool v Man City
Kampen oppdateres fortløpende her på liverpool.no fra avspark kl 16.00, med hurtige rapporter ved pause og slutt og spillervurdering.  Du kan også følge kampen via vår SMS oppdatering - Send da tekstmeldingen LFC LIVE START til 2180

Oppgjøret på Anfield vises direkte på Canal+ Sport1.  En av gjestene i studio er Thomas Larsen Bergheim, som er styremedlem i LFCSCSB og fast spaltist i The Kopite.