Såpeoperaen mot en ende

Noen som husker såpeparodien ”Forviklingar” på NRK? I dag får vi trolig siste episode i fotballversjonen, med Didi Hamann i hovedrollen. Benayoun og Ayala linkes.

Såpeoperaen omkring Dietmar Hamanns overgang vil trolig få sin konklusjon i dag. Det virker nå åpenbart at tyskeren teknisk sett forlot Liverpool til fordel for Bolton. Det ble som kjent bekreftet av Liverpool FC gjennom liverpoolfc.tv i går. Men Bolton-oppholdet ser altså ut til å bli tidenes korteste, da Didi selv ombestemte seg etter at han hadde skrevet under kontrakten på Reebok Stadium. Det bekreftet Bolton Wanderers like etter Liverpools kunngjøring. Nå er det ventet at 32-åringen blir Manchester City-spiller i dag.

Kontrakten med Bolton ble trolig underskrevet for en god stund siden. Hamann skal siden ha informert Sam Allardyce om at han ønsket denne opphevet for å flytte til en annen klubb. Bolton vurderte en stund å gå til rettslige skritt mot Hamann for å få han til å holde seg til kontrakten, men skal snart ha innsett at det ikke tjente deres sak å ha en misfornøyd spiller i stallen.

Daily Telegraph skriver i dag at Bolton har mottatt en kompensasjon for kontraktsbruddet. Det er uklart om det er spilleren selv eller Manchester City som betaler dette. Uansett virker det nå som om det dreier seg om to separate overganger i denne saken. En fra Liverpool til Bolton, og en fra Bolton til Manchester City.

Liverpools forvirrende kunngjøring på liverpoolfc.tv i går ettermiddag skal ha kommet som en følge av at Bolton Wanderers overtok spillerens lisens i går. Liverpool Daily Post skriver at Dietmar Hamann offisielt dermed har blitt overført fra Liverpool til Bolton, og overgangssummen antas å ligge i regionen £500 000. Dette trass i at Bolton aldri kommer til å registrere spillerlisensen hos Premier League, men bare sende den videre til Manchester City.

Benayoun og Ayala linkes
Skysports.com linker i dag West Hams kreative midtbanespiller Yossi Benayoun til Liverpool. 26-åringen skal ha blitt sitert av medier i hjemlandet Israel på at de røde ønsker hans tjenester. Benayoun innrømmer imidlertid at Anfield-klubben ikke har kommet med noe formelt tilbud, og sier samtidig at han finner en overgang til Merseyside interessant.

- Liverpool er interesserte i meg. Det tar jeg som et kompliment, men noen formell kontakt har de ikke tatt, siteres Benyoun i avisen Haaretz i hjemlandet.

Den spanske fotballeksperten Guillem Balague har samtidig linket de røde til Valencia-stopper Roberto Ayala. Argentineren har bare ett år igjen av kontrakten sin med den spanske klubben.

- Liverpool har blitt linket til to spillere i den spanske ligaen. Den ene er Ayala, uttalte Balague til BBC Radio 5.

Xavier fikk straffen redusert
Tidligere Liverpool-spiller Abel Xavier har fått sin utestengelse fra all fotball forkortet fra 18 måneder til 12 måneder av idrettens voldgiftsrett. UEFA-dommen kom som en følge av at portugiseren testet positivt på anabole sterioder mens han spilte for Middlesbrough i september i fjor. At dopingdommen når blir forkortet betyr at Xavier kan spille fotball igjen allerede i november om han finner seg en ny klubb som er villig til å satse på han.

Kennedy til Palace
Tidligere Liverpool-ving Mark Kennedy har skrevet under for Crystal Palace. 30-åringen kommer på fri transfer fra Wolverhampton.

Amatørfinale på Anfield for 5.gang
Finalen i The FA Carlsberg Sunday Cup blir lagt til Anfield også våren 2007. Dette blir femte året på rad at denne finalen legges til Liverpools storstue, og dato for denne amatørfinalen er denne gangen fastsatt til 29.april.

Ålesund og Florø ikles rødt
Det nærmer seg sommerens store høydepunkt i Ålesund og Florø. De to vestkystbyene ikles rød festskrud i de kommende dagene, og flere supportere akter å etterleve arrangørenes oppfordring om å dra med seg det de har av flagg og bannere i forbindelse med besøket til Liverpool Legends. Enkelte supportergrupper har sågar laget nye bannere i anledning norgesbesøket. Vi presenterer her to av de nye bannerne, laget av henholdsvis en sammensatt supportergruppe fra det glade sørland til de mer nordlige strøk, med utspring i TIA-forumet, og en supportergruppe fra Kristiansund som ankommer i egen buss.



En gjeng på 10-12 stk reiser fra Kristiansund til Ålesund og Florø i egen minibuss - og med egen banner.



TIA-forumets banner "debuterer" i Ålesund.