Scoringer garanterer ikke plass

Rafael Benitez ser på mer enn antall mål når han skal velge sine angripere. Manageren mener at keeperne i engelsk fotball bør beskyttes bedre.

To av fire skal velges
Dirk Kuyt og Robbie Fowler er altså friskmeldte foran gigantmøtet med Manchester United på søndag, og vil kjempe med Craig Bellamy og Peter Crouch om to plasser på topp.  Da forutsatt av at Rafa Benitez ikke velger å benytte Steven Gerrard eller Luis Garcia i en fremskutt rolle.

Peter Crouch er toppscorer totalt med seks mål, mens Craig Bellamy har mest spilletid.  Manager Benitez avviser imidlertid at mål garanterer en startplass i hans angrep.

- Du må analysere hva angriperne bringer til laget.  Det dreier seg ikke bare om å scoret et mål, det er ikke nok, slår Liverpools spanske sjef fast.  – Hvis du scorer og spiller bra, da vil du score enda flere mål.

- Det hender at folk bare snakker om spisser da de scorer mål, men for meg er det viktigste å se at de arbeider hardt og spiller for laget.

- Du må finne en balanse i angrepet.  Jeg var virkelig fornøyd med Crouch forrige sesong da han ikke scoret mål, og jeg var virkelig fornøyd med Bellamy denne sesongen da han ikke fant nettmaskene.  De scoret ikke mål, men vi fortsatte å benytte dem siden de spilte godt for laget.

- Jeg synes Crouch arbeider hardt og det er nøkkelen for meg.  Bellamy og Kuyt har også jobbet hardt, og det samme gjelder for Fowler.

- Hvis du spiller 60-65 kamper over en sesong, da behøver du fire angripere.  Noen ganger vil du ha fire tilgjengelige og noen ganger bare to.  For øyeblikket har vi alle fire klare, men jeg foretrekker å ha et slikt problem.

- Jeg har ikke et angrepspar som jeg foretrekker foran andre, det avhenger av motstanderen og hvilke spillere som er i form og hvem som scorer mål.  Selv da kan vi rotere på våre spisser dersom vi spiller to kamper i uka.


- Farlig for keepere
Debatten om keepere og alvorlige skader raser i England etter at Chelsea fikk to spillere båret av banen sist helg, og da Petr Cech fikk brist på hodeskallen etter at en angripers kne traff ham.  Flere mener at keeperne allerede er nok beskyttet i engelsk fotball, og at det er en tilfeldighet og ikke noe nytt at man nå får slike skader.  Rafael Benitez mener imidlertid målmenn på øyriket lever unødvendig farlig.

- Hvorvidt det er med overlegg eller ikke er ikke hva det dreier seg om, men dueller hvor et kne treffer hodet er farlig.  Etter mitt syn eier keeperen området innenfor 5-meteren, det er slik jeg ser regelverket, mener Rafa.

- Her i England har imidlertid alle lov til å komme innenfor 5-meteren for å dytte keeperen, stå foran ham, bryte med ham, hindre ham i å hoppe.  Det virker som om alt kan skje.  Vi må beskytte keeperne, da dueller mot dem av og til kan være veldig farlige.

- En kunne se hva som skjedde i Reading.  Det kan være at det ikke var med overlegg, men det er fortsatt et frispark.  Jeg hadde noe lignende i reservelagskampen mot Everton.  Det var to angrep på to keepere i den kampen.  Det var virkelig farlig.  Du kan takle en keeper i hodet og hva skjer?  Det er veldig farlig, selv om det ikke er med hensikt å skade noen.