Sissoko bekreftes klar

Benítez bekrefter at Sissoko er klar til Everton-kampen. Manageren glad, men bekymret for Crouch. Mini-derby utsatt. Skadeproblemer for Galatasaray.

Rafael Benítez uttaler til liverpoolfc.tv at Mohamed Sissoko er tilbake i normal trening etter kneskaden han pådro seg mot Maccabi Haifa , og afrikaneren regnes som klar til lørdagens Merseyside-derby. John Arne Riise og Jamie Carragher er fortsatt usikre.
- Sissoko er klar, tror jeg. Han er friskmeldt, og han trener normalt, uttaler Benítez.

- For Carra og John (Arne Riise) blir det vanskeligere, og vi vet ikke før torsdag om de har en sjanse.

Benítez krysser fingrene for at alle hans landslagsspillere returnerer skadefire fra kveldens EM-kvalifiseringskamper.
- Spillerne vil være tilbake i morgen, men det er ikke tid til å gjøre det vi ønsker før lokaloppgjøret. Alt vi kan gjøre er å forvisse oss om at de har kommet seg etter landskampene.

- Det viktigste er at de alle kommer friske tilbake og uten problemer. Det er det vi håper på.

Glad, men bekymret for Crouch
Peter Crouch har den siste tiden fått mye skryt fra britiske journalister etter to nye scoringer for det engelske landslaget sist helg, Rafael Benítez er henrykt over å se at folk ikke lenge tviler på spissens kvaliteter, men han håper at ”Crouchy” klarer å holde fokuset på den jobben han skal gjøre på Anfield.
- Jeg er veldig glad på hans vegne, men også bekymret, sier Benítez.

- Folk snakker pent om ham for tiden, og som manager er det bra fordi det alltid er viktig for en spiller å ha selvtillit. Men jeg må også be ham om å være forsiktig fordi i fotball kan ting endre seg på en uke. Han må beholde føttene plantet på jorda.

- Når folk sier hyggelige ting om deg, er det noen ganger lett å slutte å jobbe hardt fordi du tror du er bedre enn det du er.

- Jeg er sikker på at det ikke er tilfelle med Peter. Han er smart, og han vil fortsette å jobbe hardt og komme seg videre.

Mini-derby utsatt
Liverpools reservelagskamp mot Everton på Halton Stadium i Widnes førstkommende tirsdag er utsatt fordi førstelaget møter PSV Eindhoven borte i Champions League. Ny kampdato er foreløpig ikke fastsatt, melder evertonfc.com.

Skader for Galatsasaray
Ifølge uefa.com går Galatasarays forsvarsspillere Tolga Seyhan og Orhan Ak glipp av møtet med Rafas menn på Anfield den 27.september. De to tyrkiske landslagsspillerne måtte trekke seg fra kveldens EM-kvalifiseringskamp mot Malta på grunn av smeller. En kneskade setter Tolga på sidelinjen i en måned, mens en lårskade gjør at Orhan mister de neste fem ukene.