Sjefen til Xabi & Co under press

Spanske supportere ønsker landslagsjefens hode på et fat. Seier for Momo Sissoko. Barcelona viser også interesse for Lucas Neill.

86% sier nei til Aragones
Spania har fått en nærmest katastrofal åpning i gruppe F i EM-kvalifiseringen.  Et pinlig tap mot Nord-Irland i Belfast ble etterfulgt av 0-2 mot Sverige sist helg.  Til den kampen var Xabi Alonso vraket, og gjort til syndebukk etter smellen mot nordirene.

Det spanske fotballforbundet sier at de fortsatt støtter den erfarne landslagsjefen Luis Aragones.  Aragones skal selv ha vært innstilt på å slutte etter VM i sommer, men ble nærmest overtalt til å fortsette.  Spanske fans er imidlertid ikke enig med ledelsen.  I en avstemning i avisen Marca har 86% av totalt utrolige 170.000 stemmer sagt nei til at Luis Aragones bør fortsette som sjef for landslaget.

Spania har spillefri i EM til onsdag, men møter isteden Argentina til vennskapskamp i Murcia.  Til den kampen vil Aragones være under stort søkelys, og det blir spennende å se hvor mange av taperne fra Råsunda som får fortsatt tillit.  Liverpools kontingent med Xabi Alonso, Pepe Reina og Luis Garcia startet alle på benken mot svenskene, mens Garcia fikk en halvtime som innbytter.


Mali slo Togo
I en kvalifiseringskamp til det afrikanske mesterskapet på søndag så vant Mali 1-0 hjemme mot Togo.  Momo Sissoko er fast inventar på landslaget til Mali, men det har ikke lykkes oss å finne en lagoppstilling fra denne kampen.


Barca bekrefter interesse
Liverpool og Rafael Benitez ønsket å kjøpe Lucas Neill rett før transfervinduet ble lukket 1.september.  Uenighet med Blackburn om betingelsene for en overgang veltet imidlertid handelen i 12.time.  Kontrakten til høyrebacken, som også kan spille midstopper og venstreback, løper ut etter denne sesongen og 28-åringen gjorde det nylig helt klart at han ikke ser for seg en fremtid på Ewood Park.

En må derfor forvente at en overgang til Anfield fortsatt er veldig aktuelt enten i januar eller til sommeren.  Flere klubber vil imidlertid være ute etter å sikre seg den rutinerte australieren, og assistentrener Johan Neeskens hos Barcelona bekrefter at det er interesse på Camp Nou angående Lucas Neill.

- Barce har kjøpt noen glimrende forsvarspillere, men ting kan forandre seg på et år, og jeg vet at Frank Rijkaard følger spilleren (Neill) nøye, uttaler Neeskens.