Sky sikret seg halvparten av TV-kampene

I første budrunde sikret Sky Sports seg tre av seks pakker i den nye TV-avtalen. Liverpool saksøker Reebok. Sergio Aguero på vei til Atletico Madrid.

Sky vant første runde
En regelendring sier at intet selskap kan lenger ha monopol på direktesendte kamper i engelsk fotball.  I praksik betyr det at samtlige kamper i Premier League er blitt delt opp i seks forskjellige pakker, og ingen kan kjøpe mer enn fem av disse pakkene.

Etter første budrunde bekrefter Premier League at mektige BSkyB, eller Sky Sports, har fått tilslag på tre av pakkene.  For de øvrige tre pakkene var budene så likeverdige at det vil bli gjort en ny budrunde.  Resultatet av dette er ventet om en ukes tid.

Det at Sky ikke umiddelbart sikret seg fem av de seks pakkene gjorde at selskapets aksjer sank med 2,64%.

Den nye avtalen vil gjelde for sesongene 2007-08, 2008-09 og 2009-2010.


Liverpool mot Reebok
LFC har stevnet sin sponsor Reebok, og hevder at selskapet skylder dem nærmere £7M.  Liverpool Echo skriver at dette skyldes at en sponsoravtale med Carlsberg, som skulle vært fornyet i mars i fjor, først ble underskrevet to måneder senere.

Reebok hevder at utsettelsen på to måneder kostet dem £6.75M, og har holdt igjen dette beløpet i sine utbetalinger til klubben, etter at bortedrakten først ble lagt ut til salg i juli, to måneder etter planen, og Chapions League drakt først var klar i november.

Liverpool på sin side hevder at fans ønsket å kjøpe draktene, uavhengig av utsettelsen.  Det er forventet at Reebok vil svare med at tusenvis av fans og leverandører aldri fikk mulighet til å kjøpe draktene.  Liverpool på sin side vil også kreve renter av beløpet, som kan gjør at det endelige beløpet vil bli om lag £8M.

Reebok leverer ikke lenger draktsett til Liverpool FC, som til neste sesong vil spille med utstyr fra Adidas.


Talent til Spania
Det 17-årige vidunderbarnet Sergio Aguera, som tidligere ble sitert på at han gjerne kunne tenke seg å spille for Liverpool, vil ifølge Atletico Madrid skrive under for dem på en 8-årig kontrakt.  Ifølge spansk presse har Liverpool hatt samtaler med spilleren hos Independiente, men dette er aldri blitt kommentert fra Anfield.

Overgangsummen skal være på 20 millioner Euro, eller om lag 14 millioner engelske pund.  Spilleren skal selv ha tatt avgjørelsen om overgangen ved at han ønsket å spille i et spansktalende land.