Snart kontrakt for Didi

Hamann satser på å komme høyere enn Arsenal, for første gang på ti år, og er nærme ny avtale. Mer om Gabriel Paletta.

Stadig fremgang
I Premier League 1995-96 ble Liverpool nr.3, mens Arsenal var nr.5.  Det er siste gangen at de helrøde har vært foran storklubben fra nord i London på ligatabellen.  Med seier mot The Gunners i den utsatte kampen i kveld vil Liverpool være ti poeng foran tabellen, og med en gylden sjanse til endelig å komme foran elevene til Arsene Wenger.  Didi Hamann tar det som et tegn på den fremgangen som Liverpool har gjort under Rafael Benitez, samtidig som han selv sikrer seg et år til på Anfield.  Tyskeren har nemlig spilt 20 av de 22 kampene som gjør at hans avtale med LFC forlenges med et år.

- For et år siden ville det synes utenkelig for mange at skulle gå til en kamp i Premier League mot Arsenal med en mulighet til å øke ledelsen på dem til ti poeng.  Det viser hvor langt vi har kommet med dette laget på 18 måneder.

- Den beste måten å vurdere oss på er ikke å sammenligne med Chelsea, det er å se på hvor mange poeng vi oppnår sammenlignet med tidligere.  Chelsea har tatt flere poeng også, som gjør det enda hardere for resten, men det betyr ikke at vi også har blitt bedre.  For noen år siden ble vi nummer to med 80 poeng og det er klart at du må ha hatt langt flere poeng enn det for å vinne ligaen i år.  En må bare berømme det som Chelsea har gjort.

- Vi vet at det ikke er mulig å ta dem igjen, vi er alt for langt bak, men vi konsentrerer oss om å ta så mange poeng som mulig.  Vi vil gjøre det vi kan for å bli nummer to.  Vi er fortsatt også med i FA-Cupen og Champions League.

- En er nødt til å ta ting steg for steg.  Det er for mye å vente at man skal utligne forspranget med et kjempehopp.  Selv om noen av de siste resultatene har vært skuffende må en ikke glemme at vi har kommet langt på kort tid.  Vi er mye bedre nå enn for to år siden og vi blir stadig bedre.

Hamann har startet 17 kamper denne sesongen, og vært innbytter i tre.  Det betyr at han bare mangler to opptredener før han er sikret ytterligere et år med Liverpool FC.

- Jeg teller ikke ned og er ikke en gang sikker på hvor mange kamper det nå dreier seg om, understreker Didi.  – Det sier seg selv at jeg gjerne vil spille så mye som mulig.  Det er uvant for meg at jeg er så mye ut og inn av laget, men du må beholde den rette innstillingen og sørge for å være klar når det er behov for deg.  Jeg var fornøyd med min innsats mot Wigan.  Det er aldri lett å komme tilbake når du ikke har spilt på en stund.


Italensk pass for Paletta
Gabriel Paletta kom til Merseyside i går kveld, og ble i dag enig om en kontrakt med Liverpool.  Bare legetesten gjenstår altså før argentineren er klar for spill fra neste sesong av.

Paletta vil ikke ha problemet med en arbeidstillatelse, slik Mark Gonzalez til fulle har fått erfare, siden han også kvalifiserer til italensk statsborgerskap.

Det er ventet at Paletta blir en som kan være en utfordrer til førstelaget allerede neste seseong, og at Rafael Benitez med Carragher, Hyypiä, Agger og Paletta nå har fått den kvartetten han ønsker til å dekke midtstopperplassene.