Southampton U18 v Liverpool U18 8-9(etter straffer)

Liverpool er klar for finalen i den engelske juniorcupen etter et dramatisk oppgjør på St. Mary's med ekstraomganger og avgjørende straffespark-konkurranse.

Craig Lindfield har igjen scoret for juniorene, og Liverpool leder med 1-0 i Southampton.  Det betyr 3-1 sammenlagt og et lite ben i en finale som man ikke har spilt i siden Michael Owen & Co vant for 10 år siden.

Pause:
Liverpool tok ledelsen etter bare 3 minutter, da Adam Hammill ga ballen til Charlie Barnett, som pent spilte igjennom Craig Lindfield.  Den lange spissen scoret alene med keeper.  Elevene til John Owens har levert en solid omgang, hvor forsvaret har stått støtt mot bl.a. Nathan Dyer som spiller på førstelaget til Southampton, og framover er Paul Anderson og spesielt Adam Hammill gode kontringspillere med sin fart og teknikk.

2.omgang:
Liverpool scoret nesten tidlig i denne omgangen også, da Ryan Flynn skjøpt i nettveggen, noe som gjorde at den ikke ubetydelige heiagjengen fra Merseyside ga lyd fra seg blant imponerende 9134 tilskuere.

15-årige Ben Personage er altså ikke med denne gangen, etter god innsats i de to foregående kampene, og den mer rutinerte Paul Barratt har fått tillit.

1-1 Etter at Liverpool og spesielt Adam Hammill hadde vært farligst ved innledningen av 2.omgang, utlignet Southampton etter 61 minutter.  McGoldrick scoret sitt 35 mål for Southampton denne sesongen, etter at Lallana hadde raidet nedover Liverpools høyreside.

Bortemålsregelen gjelder ikke i denne turneringen.

Southampton har hatt et par sjanser etter scoringen, og det går mot en spennende avslutning.  Dersom det står uavgjort sammenlagt etter 90 minutter i kveld, vil det bli ekstraomganger.

Liverpool er syv minutter fra en finaleplass, og har byttet inn Jimmy Ryan og Michael Nardiello for Paul Anderson og Craig Lindfield.

Ryan for Anderson er et klart defensivt bytte, selv om man kan flytte Adam Hammill fram.

Overtid nå...

2-1 Jack Hobbs sender ballen i eget nett med det som i praksis er det siste sparket på ballen i ordinær tid.  Det er et langt overlegg fra høyre som medfører at den store stopperen gjør selvmål.

Klart for ekstraomganger.

Det må ha vært en skikkelig nedtur at juniorene bare var sekunder fra å sende Liverpool til klubbens fjerde cupfinale gjennom tidene.  Det kan bli tøft med 30 minutter til i Southampton.

3-1 Det er McGoldrick som scorer igjen, da spissen setter ballen inn fra kort hold.

Flere av Liverpools spillere har slitt med krampe og Miki Roque er kommet inn for Ryan Flynn.  En får håpe at unggutta kan greie en siste kraftanstrengelse, men det ser ikke bra ut...

3-2 Et minutt før 1.ekstraomgang er ferdig får Liverpool en corner.  Venstrebacken Robbie Threlfall header ballen knallhardt rett i mål!

Vi føler behov for å gjenta at bortemål altså ikke teller i denne semifinalen.

Sterkt av Liverpool å komme igjen, etter at man skal ha hatt to store sjanser til å avgjøre kampen mot slutten av 2. ordinære omgang, og siden slapp inn selvmål tre minutter på overtid.

Et par minutter igjen å spille nå.  Hjemmelagets stjernespiller Dyer pådro seg nylig et gult kort.

Dommeren har lagt til et minutt med overtid.

Det er klart for straffespark!

Paul Barratt skal begynne for Liverpool.  Barratt scorer - 1-0.  Et velplassert straffespark ned til høyre for keeperen som gjetter riktig!

McGoldrick setter ballen inn, midt i målet - 1-1.

Charlie Barnett, sikker med innsiden helt borte i hjørnet - 2-1.

Lloyd James, omtrent lik straffe som Barnett - 2-2.

Michael Nardiello - 3-2

Adam Lallana - 3-3

Ingen har altså misset så langt.

Adam Hammill - 4-3

Dave Roberts redder fra Nathan Dyer, fortsatt 4-3 til Liverpool!

Robbie Threlfall, keeper redder!

Jake Thomson scorer for Southampton.  4-4 etter at de fem regulære skytterne har prøvd seg.

En og en nå.

Stephen Derby scorer for Liverpool.

Baseya misser for Southampton.

LIVERPOOL ER KLARE FOR FINALEN I DEN NASJONALE JUNIORCUPEN!

Adam Hammill & Co vil nå møte enten Newcastle eller Manchester City i finalen, som også spilles over to kamper.  City vant den første kampen på bortebane med 3-2, og returen går i Manchester 23.03.

Liverpools lag: David Roberts; Stephen Derby, Jack Hobbs, Godwin Antwi, Robbie Threlfall; Paul Barratt, Charlie Barnett, Ryan Flynn(Miki Roque 96), Adam Hammill; Paul Anderson(Jimmy Ryan 77), Craig Lindfield(Michael Nardiello 83).  Reserver:  Michael Burns, Josh Mimms.

Southampton: Zach Jones, Jamie Hatch, Gareth Bale, Jake Thomson, Oliver Lancashire, Nathan Dyer, Aristoles de Carvalho ( Jamie White 56), Lloyd James, David McGoldrick, Adam Lallana, Josh Dutton-Black. Reserver: Joel Speight, Michael Byrne, Cedric Baseya, Luke Douglas