Spansk fotballfeber

Åpningskampen i VM satte seerrekorder på spansk fjernsyn, og nasjonen mener at heltene har begynt best i Tyskland. Steven Gerrard en av flere kapteiner for England.

Spania åpnet best
9.297.000 så Spania-Ukraina på fjernsyn i hjemlandet til Luis Garcia & Co, noe som var en andel på 64,3%.  Det er over en million flere seere enn da man slo Slovenia i den første kampen i sluttspillet for fire år siden.

I en avstemning på nettstedet til storavisen Marca mener nesten 90% av Spania var det beste laget i den første runden med kamper i gruppespillet.


Ledere i sin beste alder
John Terry sier foran kampen mot Trinidad og Tobago kl 18.00, at Steven Gerrard er bare en av flere ledertyper på at lag med spillere som er i sin beste alder som fotballspillere.

- Det er mange kapteiner og naturlige lederyper på dette England, og det er noe virkelig positivt, mener kapteinen til Chelsea.

- Det var bare å se på Steven Gerrard i FA-Cup finalen.  Han var utrolig, bare helt utrolig.  Han er en leder for Liverpool og jeg er sikker på at han vil fungere som en også i VM.

- Du har også folk som Rio Ferdinand, samt at jeg også har en lederrolle.  Typer som Steven, Rio, Lampard, Beckham og meg selv er alle ledere og vinnere.  Det er i det hele tatt gjennomsyret i denne troppen, og vi er sultne og villige til å kjempe.

- Jeg mener dette kan være tidspunktet for England.  Folk sier at spillere som meg selv og Lampard er på toppen av våre karrierer.  Vi er på et alderstrinn hvor vi både er fysisk på topp og har den nødvendige selvtilliten.

- Du behøver litt flaks, som alle store lag synes å ha, og hvis vi får det har vi en god sjanse.