Stor kveld for Danny Guthrie

Mange tror at 19-årige Danny Guthrie spiller sin første kamp fra start, mot Galatasaray, og han mener selv at dette vil bli hans største kveld på fotballbanen.

I et intervju med Liverpool Echo legger ikke Danny Guthrie skjul på at det at han er med i troppen til den avsluttende kampen mot Galatasaray i gruppespillet, er svært viktig for ham og de andre ungguttene som er med til Istanbul.  Guthrie er ventet å få starte, sammen med Lee Peltier, i ei heksegryte som nok ikke vil være krydret helt av vanlig standard siden plasseringene allerede er avgjort i gruppe C.

- Dette er en enorm kamp for alle de unge spillerne i klubben, sier Guthrie i dag tidlig.  – Spillere som meg selv, Paul Anderson og Miki Roque ville aldri innbille oss at vi kunne få en mulighet til å spille i Champions League på nåværende tidspunkt.

- Vi skylder seniorspillerne en takk, siden det er deres fortjeneste at vi allerede er kvalifisert.  Vi ville ikke ha vært her ellers.

- Bare det å trene på Atuturk Stadion i går kveld var en utrolig opplevelse, slik at dersom jeg blir involvert i selve kampen vil det være fantastisk.

- Jeg tror det vil hjelpe at det er flere av oss unge med nedover, slik at vi kan hjelpe hverandre.  Lee Peltier og jeg selv har vært lagkamerater siden vi var 13, slik at det er fint at vi får sjansen samtidig.

Danny kom til Liverpool da han var 13 år, etter at han var blitt vraket av Manchester United.

- Det var en merkelig tid for meg.  I det ene øyeblikket var jeg langt nede, og i neste øyeblikk traff jeg speideren på akademiet, Frank McParland, som sa at Liverpool ville ha meg.

- Jeg har kommet innpå under to veldig forskjellige situasjoner, sier Danny om sine to korte innhopp i Premier League den siste uka.  - Mot Portsmouth jaget vi en seier og det var vanskelig, mens vi ledet 4-0 mot Wigan da jeg ble byttet inn.  Manageren bare sa til meg at jeg skulle gjøre mitt beste og ønsket meg lykke til etterpå.

- Flere har sagt at jeg greide meg bra.  Jeg ser meg selv mest som en kreativ og offensiv midtbanespiller.

- Når du er på akademiet har Liverpool sin måte å gjøre det på, som dreier seg om pasningspill og bevegelse og det er fint hvis folk mener at jeg er en slik type midtbanespiller.

- Da jeg var yngre så jeg mest på sentrale midtbanespiller.  Spillere som Roy Keane og Patrick Vieira, men mest Steven Gerrard.  Det var glimrende å få spille ved siden av ham, og han har vært virkelig hjelpsom.  Han er en som alltid prøver å gi deg råd.

- Jeg kan huske at jeg satt hjemme og så E-Cup finalen i Istanbul sammen med mine foreldre, og jeg ville aldri trodde at jeg bare en drøy sesong senere kunne få en mulighet til å spille på samme stadion.

- Dette er en opplevelse ingen av oss vil glemme.  Ingen av oss som vil bli involvert vil si at dette ikke er viktig, for noen av oss vil det bli den viktigste kampen de har vært med på.

Intervju med Danny Guthrie i The Kopite 2003/04.

---------------

Kampstart i Istanbul er kl 20.45, og vi følger som vanlig opp med kontinuerlig oppdatering og hurtige rapporter og spillervurdering her på liverpool.no.  Du kan også følge kampen på SMS, ved å sende tekstmeldingen LFC LIVE START til 2180.

Kampen vises direkte bl.a. på Viasat Sport 3.  Du har også mulighet til å følge kampen direkte på P4.no