Største nederlag mot Everton på 42 år

Gårsdagens resultat på Goodison var det verste nederlaget på mer enn en mannsalder. Benitez satset på feil spisspar? Kuyt hjem for å spille for kreftsyk far.

Mens den røde delen av byen fortsatt kliper seg i armen og nesten ikke kan tro det er mulig å tape 3-0 etter kampen Liverpool leverte i går, smilte de blå i kapp med solskinnet på Gwladys Street. En spillemessig jevn og åpen kamp, hvor Liverpool hadde mye av banespillet, endte altså med svært så stygge siffer i målprotokollen. Personlige feil, feil valgt av spisspar og effektivt angrepsspill av de blå er den mest brukte forklaringen dagen derpå. Bøkene viser at dette var det største nederlaget mot Everton på 42 år! Vi har faktisk ikke tapt så mye på Goodison siden 1909. Det var før Titanic gikk ned.

Mens de røde slikker sine sår sitter Rafa og ser på en hektisk terminliste og lurer på hvordan han skal disponere mannskapet sitt de neste kampene. Han har enda ikke fått mulighet til å stille med ”panserforsvaret” sitt i ligaen. Reina, Finnan, Carragher, Hyypiä og Riise var toneangivende forrige sesong da alle slet med å score på oss. Carra var tilbake fra start etter skade i går og det er lett å kritisere valget i etterkant. Sjeldent har scouseren virket så rusten. Han må også ta hovedskylden for minst et av målene. Riise slå muligens opp skaden sin igjen da han kom innpå, noe som gjorde at Liverpool måtte avslutte med 10 mann. Nordmannen mister garantert de to neste kampene (PSV og Chelsea), men er kanskje tilbake til hjemmekampen mot Newcastle.

På de neste 18 dagene skal det spilles seks viktige kamper før ny periode med landskamper. PSV (B), Chelsea (B), Newcastle (H), Tottenham (H), Galatasaray (H) og Bolton (B). Det er vanskelig å si hvordan Rafa vurderte situasjonen før gårsdagens kamp, tatt i betraktning av at mange har spilt landskamper den siste uken, men han lyktes uansett ikke spesielt godt med valget av spisser. Crouch og Fowler ble for trege i et oppgjør som normalt setter fartsrekord, og er dessuten for lite bevegelige. Det hjalp mye da Kuyt kom innpå, men da var mye av kampen allerede kjørt. Hvorfor Bellamy hadde fått fri vites ikke. Man må bare anta at waliseren ble hvilt. Allerede i morgen reiser laget til Nederland for sesongens første gruppespillkamp i Champions League. Om ei uke til skal de røde opptre på Stamford Bridge. Det er bare å håpe at smellen i går vil være riktig tenning til disse kampene.

De røde skjønte ikke helt hva som gikk feil i går. Heller ikke Carragher og Gerrard.

Kuyt hjem til kreftsyk far
To innhopp, mot West Ham og Everton, har vært nok til at de fleste kopites har stor tro på sommerens dyreste kjøp. Rafael Benitez har jaktet på Dirk Kuyt i over tre år. Han ble tipset om spissen mens han enda var sjef i Valencia, og trolig kommer vi til å få se nederlenderen i sin første kamp fra start på Phillips Stadion i Eindhoven tirsdag. Forrige uke var han hjemme og spilte landskamp og scoret mål. Til stor glede for sin kreftsyke far. Diagnosen skal ikke være god for senior Kuyt og en ny god kamp og forhåpentligvis også sitt første mål for Liverpool vil nok helt sikkert stå høyt på ønskelisten til Dirk mot PSV.

Benitez er fortsatt overveldet over endelig å ha fått sin mann. – Han kan spille bra i flere posisjoner og har et fantastisk potensial. Jeg vet han kommer til å bli en bra spiller for oss. Til tross for at det kom tilbud fra flere klubber sa han hele tiden at han kun ville til Liverpool.