Stort for familien Kuyt

Dirk Kuyt scoret mot Aston Villa med familien på tribunen. Kuyt og Crouch, det første angrepsparet med hver sin fulltreffer. Også spisser må jobbe, sier Rafa.

Liverpool slo Aston Villa 3-1 med et toppet lag på lørdag.  De fleste vil nok være enig i, eller nesten enig med Rafa Benitez i den startoppstillingen han da benyttet.  Daniel Agger puster i nakken på Sami Hyypiä, og det er flere kandidater til posisjonen på midtbanens venstrekant, men ellers synes laget å mer eller mindre si seg selv dersom man innfinner seg med at Sissoko, Alonso og Gerrard alle bør være med.

Flest forslag har det kanskje vært til hvem Rafael Benitez skal bruke på topp.  Dirk Kuyt har imponert etter at han kom fra Feyenoord og er vanskelig å komme utenom.  Craig Bellamy synes å være den spilleren som Rafa ønsket å bruke ved siden av Kuyt, men waliseren har både slitt med å finne nettmaskene og etter hvert blitt satt utenfor med en skade.  Peter Crouch har scoret flittig i cupene, men slitt noe mer i ligaen.  Til slutt har Robbie Fowler fått lite spilletid, men har fortsatt en bra scoringsratio og gjorde en god kamp mot Reading i Carling Cup.

Kuyt og Crouch var paret mot Villa, og for første gang denne sesongen scoret begge Liverpools spisser i en kamp.  Det kan derfor være at Benitez nå har funnet det angrepsparet som han kommer til å lene seg mest mot framover.  Dirk Kuyt selv var storfornøyd etter kampen, ikke minst fordi hans syke far og resten av familien var kommet over fra treskolandet.

- Vi gjorde det bra som et par i dag, akkurat som vi gjorde mot Galatasaray den siste gangen vi spilte sammen, sier Kuyt om hans samarbeid med Peter Crouch.

- Vi arbeidet virkelig hardt og hadde mye bevegelse lengst fremme.  Steven Gerrard var også overalt.  Alle prøvde å gjøre sin jobb.  Det var fine scoringer og mye bra spill.  Dette vil gi oss mer selvtillit foran kampene mot Bordeaux og Reading.

- Det var stort å ha hele familien og kunne score samtidig, ikke minst siden min far var kommet.  Det var et stort øyeblikk.  Han har vært en stor inspirasjon for meg.  Han har alltid vært det, og nå mer enn noen gang etter at han har tatt en så stor operasjon.  Jeg har mye respekt for ham.

Rafael Benitez understreker at selv om du er angriper må du jobbe hardt, noe som er med å illustrere hvorfor noen av de spissene som var i klubben da manageren kom nå ikke er der lenger.

- Når du ser angriperne, Bellamy, Fowler, Kuyt og Crouch arbeide så hardt, da er du alltid spesielt glad når de scorer, forklarer Rafa.

- Hvis en spiller ser på kampen og ikke arbeider for laget, kan du si etter at han har scoret et mål at han utgjør en trussel.  I moderne fotball må imidlertid alle spillerne arbeide.

- Det kan være at Robbie ikke er samme spillertype som Kuyt og Bellamy, men alle må gjøre sin jobb.  Det var synd at Robbie ikke scoret et mål til, men forståelsen angriperne i mellom var god og de tenker nå på hvordan de spiller.  I etterkant vil det bli lettere for dem å score mål.