Suspensjon venter for Dudek

Jerzy Dudek må antagelig stå over tre førstelagskamper etter å ha blitt utvist for reservelaget i går. Gary Ablett skuffet over tre strake tap.

Jerzy Dudek må trolig belage seg på en suspensjon som vil løpe over tre førstelagskamper i hjemlig fotball, etter at han ble utvist i miniderbyet i går kveld. Det betyr at polakken kan se langt etter sjansen til å erstatte Jose Reina med det første.

Etter at Dudek gikk i strupen på Victor Anichebe og ble belønnet med direkte rødt kort i gårsdagens reservelagskamp, er det ventet at han må stå over ligacupkampen mot Reading, samt ligakampene mot Aston Villa og Reading. Suspensjoner for direkte rødt kort i reservelagsserien trer nemlig ikke i kraft før to uker etter forseelsen.

Liverpool har selvfølgelig en mulighet til å appellere mot utvisningen, men det har ikke kommet noen signaler på at det vil skje. Dersom ikke dette skjer, vil antagelig fjerdekeeper David Martin sitte på benken som cover for Reina i de tre nevnte kampene. Synd for Dudek, som i alle fall høyst sannsynlig ville ha startet ligacupkampen mot Reading om han ikke hadde blitt utvist i går.

Reservelagsmanager Gary Ablett klarte ikke å skjule sin frustrasjon over utvisningen og 2-1 tapet for Everton etter kampen i går kveld. Dette var reservelagets tredje strake tap, og sesongstarten for Ablett sitt mannskap kan bare beskrives som elendig.

- Jeg antar at om vi holder oss strengt til regelverket så kan det røde kortet som Jerzy fikk forsvares. Han løftet hendene mot en motspiller, men jeg synes dommeren burde ha tatt i betraktning den behandlingen han fikk av Everton-spissen i forkant av hendelsen, uttaler Ablett til liverpoolfc.tv.

- Det oppstod en lignende situasjon også senere i kampen, da Vaughan gikk sent og stygt inn i vår reservekeeper David Martin. Det var også andre ting som foregikk der ute. Jeg gikk for å prate med dommeren etter kampen, og ba han forklare hvorfor han ikke ga gult kort til Everton-backen som utførte den første stygge taklingen i kampen. Samme spiller felte også Bolo Zenden i forkant av vårt andre straffespark, og han burde da ha blitt utvist.

- Vi ville da hatt fordel av å være en mann mer på banen. Om vi hadde klart å ta vare på en slik fordel er hypotetisk nå. Det er mye opp til øynene som ser, men jeg syntes heller ikke dommeren ga våre to midtstoppere noen form for beskyttelse gjennom hele kampen.

Ablett syntes at Liverpool startet kampen svakt, men han mener at de røde kom seg etter hvert.

- Vi begynte etter hvert å dominere førsteomgangen, men i andre omgang kom vi aldri i gang. Everton var direkte i sin spillestil og spilte mye langt, og det visste jeg de ville gjøre. Deres to spisser, Vaughan og Anichebe, var vanskelige å hanskes med. De skapte problemer for oss hele kvelden.

- Det handler mye om hvilken type fotball du ønsker å spille. Vi foretrekker å holde ballen på bakken, men vi kan ikke kritisere andre lag som velger en annerledes taktikk. Det er Evertons styrke å få ballen opp til spissene så raskt som mulig. I andre omgang fungerte ikke vårt pasningsspill, og det var skuffende. Vi kom liksom aldri i gang.

- Vi besitter gode tekniske egenskaper, men vi manglet bevegelse og besluttsomhet i vårt spill i andre omgang. Om vi ikke klarer å rette på det vil vi fortsette å slite. Det er således mye opp til meg og mine medhjelpere å rette på dette. Vi vil angripe når vi kan, men klarer vi ikke det vil vi få problemer. For en klubb av Liverpools status er det uakseptabelt å tape de tre første reservelagskampene. Det er også uakseptabelt for meg som fersk trener for laget.

Ablett trakk ellers frem franskmarokkaneren Nabil El Zhar som kveldens lyspunkt for Liverpools del. Han gjorde sitt første Liverpool-mål fra straffemerket.

- Han finner seg gradvis mer og mer til rette, og i første omgang var han ganske effektiv for oss. Han er god til å holde på ballen, og går godt i spann med sine medspillere. Han kom seg rundt på sidene og forbi stopperne til Everton, og vi vil oppmuntre han til å fortsette og spille slik. Jeg tror ikke det er naturlig for han å spille som ren spiss, da han virker mer som mannen du bruker i rommet mellom midtbanen og en spydspiss. Jeg tror det ble litt fremmed for han at vi ba han om å ligge helt på topp for å åpne opp rommet for våre midtbanespillere. Vi kommer imidlertid til å fortsette og utvikle han videre i denne rollen.