Syv røde i EM-kvalik

Syv Liverpool-spillere skal ut i EM-kvalifiseringskamper med sine landslag i kveld. Også flere andre røde er opptatt med andre typer landskamper.

Syv Liverpool-spillere vil være opptatt med EM-kvalifiseringskamper i kveld. I gruppe A har Finland og Sami Hyypiä åpnet kvalifiseringen meget bra, og ligger på 2.plass i gruppen før kveldens bortekamp mot Kazakhstan i Almaty. Finland står bokført med 5 poeng på sine tre første kamper, og det er bare to poeng bak ledende Serbia. Portugal følger imidlertid poenget bak med en kamp mindre spilt.

I gruppe D har ikke Liverpool-spillerne like stor grunn til å smile som stopper Hyypiä i gruppe A. Både Wales med kaptein Craig Bellamy og Irland med høyreback Steve Finnan har åpnet med to strake tap, og ligger helt på bunnen av gruppa sammen med lilleputtnasjonen San Marino. Avstanden opp til Tsjekkia og Tyskland i teten synes lang. Irland kan få slite mot Tsjekkia hjemme i Dublin i kveld, mens Wales bør ha bedre muligheter til poeng mot Kypros i Cardiff.

England leder fortsatt gruppe E med sine 7 poeng på tre kamper, trass i en svak målløs kamp mot Makedonia sist. Nå venter en vanskelig kamp mot Kroatia i Zagreb i kveld, og den må de som kjent spille uten suspenderte Steven Gerrard. Av Liverpool-spillerne er det ventet at både Peter Crouch og Jamie Carragher starter kampen, mens utlånte Chris Kirkland ventelig starter på benken.

I gruppe F ligger Danmark med Daniel Agger på laget på andreplass i gruppa, med 4 poeng etter to kamper. Det er fem poeng opp til suverene Sverige, som har spilt en kamp mer. Danskene skuffet med en målløs forestilling mot Nord-Irland sist, men bør knuse Liechtenstein i Vaduz i kveld.

Dirk Kuyt vil som kjent ikke være involvert for Nederland, som i kveld spiller mot Albania i Amsterdam i gruppe G. Liverpool-spissen måtte som kjent forlate banen med en ankelskade mot Bulgaria i helgen, og er satt ut av spill i halvannen uke til.

Foruten EM-kvalifiseringen vil også en del andre Liverpool-spillere være involvert i landskamper i kveld. Xabi Alonso, Luis Garcia og Jose Reina er i den spanske troppen til privatlandskampen mot Argentina i Murcia, mens utlånte Florent Sinama-Pongolle er i aksjon for Frankrike U21 mot Israel i Hertzeliya. I UEFA Preparatory Tournament i Østerrike skal England U19 med Craig Lindfield, Adam Hammill og Paul Anderson i troppen spille sin siste kamp i turneringen mot Italia i Pasching.

Alle landskamper med Liverpool-spillere involvert i kveld:

ENGLAND  - Carragher, Crouch og Kirkland
11.10 Kroatia  (Zagreb)

SPANIA - Alonso, Luis Garcia og Reina
11.10 Argentina (Murcia) [privat]

WALES  - Bellamy
11.10  Kypros (Cardiff)

DANMARK - Agger
11.10 Liechtenstein (Vaduz)

FINLAND  - Hyypiä
11.10 Kazakhstan (Almaty)

IRLAND - Finnan
11.10 Tsjekkia (Dublin)

FRANKRIKE U21 - Sinama-Pongolle
11.10 Israel (Hertzeliya)

ENGLAND U19 – Anderson, Lindfield og Hammill
11.10 Italia (Pasching)*
[*UEFA Preparatory Tournament, Østerrike]

En oversikt over hvilke av disse kampene du kan følge direkte på TV i kveld finner du her.