To kamper igjen for U18

Liverpool U18 spiller sin nest siste kamp for sesongen i morgen, borte mot Sunderland. Hammers frykter ikke Liverpool. McAuley skuffet over tabber. Stem på Garcia og Alonso!

Etter å ha vunnet juniorcupen har Liverpool U18 nå bare to kamper igjen å spille denne sesongen. Begge kampene er bortekamper, mot henholdsvis Sunderland og Bolton, men det antydes at Bolton-kampen kommer til å bli spilt på akademiet i Kirkby likevel.

Laget ligger plassert som nummer fem på tabellen i gruppe C, og med to seire har guttene en teoretisk mulighet til å ta fjerdeplassen. Etter triumfen i FA Youth Cup mener imidlertid trener John Owens at det har svært liten betydning om det blir fjerde- eller femteplass i ligaspillet. Han lever nemlig lenge på triumfen mot Manchester City i cupen.

- I den andre finalen gikk ikke ting etter planen, men det er noe Manchester City skal ha kreditt for. De angrep oss med alt de hadde. Vår backfirer og målvakt spilte fantastisk, og klarte ut med det meste. Til slutt var vi bare glade vi klarte sammenlagtseieren. Det var en merkelig følelse, fordi vi vant likevel om vi hadde blitt rundspilt og slått. Men over to kamper var vi vinnere, og trofeet er nå på plass på akademiet, noe vi er veldig fornøyde med, sier Owens til Liverpool Daily Post.

- Vi snakker hele tiden om utvikling på dette alderstrinnet. City har Micah Richards som har spilt seg inn på deres førstelag. Nå må våre gutter prøve å benytte denne erfaringen til å spille seg inn i førstelagsdiskusjonen, legger han til.

I morgen reiser altså laget til Sunderland for sin nest siste kamp for sesongen. Det vil imidlertid bli med en helt annen startoppstilling enn mot City, da spillerne fra Melwood ikke vil være involvert.

- Vi ønsker å avslutte sesongen så bra som mulig, men det blir ikke med det samme laget som i cupen. Det er tre reservelagskamper igjen, og noen av de som var involvert i finalen vil spille i disse. Det gir sjansen for noen av de spillerne som ikke var involvert i finalen til å vise seg frem i de to siste U18-kampene, avslutter Owens.

Hammers-kapteinen frykter ikke Liverpool
West Ham har startet ordkrigen foran cupfinalen, og Hammers-kaptein Nigel Reo-Coker bedyrer at han frykter verken Liverpool eller deres kaptein Steven Gerrard.

- Jeg frykter ingen, slår han bombastisk fast.

Reo-Coker mener at West Ham beviste i semifinalen mot Middlesbrough at de også vil være i stand til å slå Liverpool og vinne FA-cupen for første gang siden 1980.

- Det er ingen grunn til at vi ikke kan slå Liverpool. FA-cupen handler om å ha mest lidenskap og aggressivitet.

McAuley skuffet over kostbare feil
Liverpools reservelagstrener Hugh McAuley var skuffet etter at hans lag røk på et 3-0 tap borte mot Aston Villa i går kveld. Han følte at Liverpool hadde forært vertene seieren ved å gi bort tre lettkjøpte mål. Målvakt David Martin hadde ingen god kamp, og bidro sterkt til at Villa ledet med tre mål ved pause. I andre omgang spilte Liverpool noe bedre, uten at man var i nærheten av å snu kampen.

- Vi gjorde tre store feil, og på dette nivået kan du ikke forvente å slippe ustraffet unna slike brølere. Vi er veldig misfornøyde med førsteomgangen, da vi rett og slett ikke forsvarte oss godt nok og måtte betale for det, uttaler McAuley til liverpoolfc.tv i dag.

- Vi var noe bedre i andre omgang, men da var skaden allerede gjort, legger han til.

Stem på Luis eller Xabi
Luis Garcia og Xabi Alonso utgjør halvparten av de nominerte til ”Rundens spiller” i FA-cupens semifinaler. De to andre nominerte er West Ham-duoen Marlon Harewood og Yossi Benayoun, som begge spilte meget godt mot Middlesbrough.

Vinneren blir kåret på grunnlag av en avstemning på FA sin hjemmeside, og denne vil bli hedret med et inngravert sølvfat, samt at man får donere sportsutstyr til en verdi av £1000 til en lokal skole, klubb eller organisasjon. Den som går til topps i avstemningen vil også automatisk bli med på FA-cuplaget for 2006.

Du kan stemme her.