To lag ute av form på The Valley

Både Charlton og Liverpool har vunnet kun en ligakamp i 2006. Få skadeproblemer foran møtet i London. Ung dommer ”debuterer” mot Liverpool.

Liverpool spiller en av sine hengekamper når man møter Charlton på bortebane i morgen kveld.  Etter en glimrende periode mot slutten av 2005 har ikke ligaformen vært like imponerende på nyåret.  I kamper mot Bolton, Tottenham, Manchester United, Birmingham og Chelsea har det kun blitt seier mot Tottenham på eget gress.  Tre poeng på The Valley vil derfor være viktig om man ønsker å henge med United i kampen om 2.plassen og direkte spill i neste års Champions League, og for å holde lagene bak på armlengdes avstand.

Charlton jakter imidlertid også poeng.  I likhet med Liverpool har man bare vunnet en av sine fem ligakamper i dette kalenderåret og man har falt ned på 13.plass i ligaen.  Man har aldri hatt en dårligere plassering i 2005/06.  Klubbene har scoret nesten like mange mål, med Liverpool bokført med 30 mål og Charlton med 28.  Bakover er det imidlertid stor forskjell siden Charlton har sett ballen i eget nett 34 ganger mot 15 for Liverpools del.

I tilsvarende kamp forrige sesong ble det 2-1 til Liverpool, da scoringer fra Fernando Morientes og John Arne Riise snudde kampen i 2.omgang.  Riise scoret for øvrig i begge oppgjør mot ”Latics” forrige sesong.

Morientes vil håpe å komme på banen igjen etter å ha vært på benken gjennom hele siste kamp mot Chelsea.  Robbie Fowler regnes også å bli med i troppen.  Rafa Benitez har Bolo Zenden ute med langtidskade, mens Jan Kromkamp har vært uaktuell de siste par kampene med en ankelskade.  Hos Charlton er Matt Holland et spørsmålstegn, mens dansken Dennis Rommedahl definitivt er ute.

Dommer på The Valley vil være Andre Marriner.  En fersk pipeblåser som er en av de yngste i Premier League med sine 35 år.  Han har aldri tidligere dømt Liverpool.