Traore blir førstemann ut porten?

Liverpool Echo spår i dag at Djimi Traore blir førstemann som må si takk og farvel til Anfield, når Rafa Benitez foretar storrengjøring i spillerstallen i sommer.

Liverpool Echo skriver i ettermiddag at Djimi Traore kan bli førstemann ut porten på Anfield når Rafael Benitez skal rydde plass for nye spillere til sommeren. Anfield-klubben skal nå være villig til å lytte til bud på spilleren.

Franskmannen skrev som kjent under på en ny kontrakt med klubben etter Champions League-triumfen i fjor, og er således kontraktsfestet til Liverpool FC helt frem til sommeren 2009. Nå skal imidlertid venstrebacken ha blitt fortalt at han kan forlate Anfield dersom noen hoster opp det Liverpool forlanger.

Chris Bascombe i Liverpool Echo skriver at Benitez i det lengste håpet at Traore ville bli en mer stabil spiller, og kvitte seg med tabbestemplet som har forfulgt han i karrieren. 26-åringen har imidlertid ikke klart å spille seg til noen fast plass på laget denne sesongen, og har vel i realiteten stått bak både John Arne Riise og Stephen Warnock i venstreback-køen.

Nå virker det så godt som sikkert at Valencia-backen Fabio Aurelio ankommer, og dermed vil det bli enda lengre frem for Traore. Franskmannen kan som kjent også benyttes som stopper, men med unge spillere som Daniel Agger og Gabriel Paletta på full fart inn som cover på stopperplassene synes Traores muligheter svært begrensede også i midtforsvaret.

Benitez håper imidlertid å få en god slump penger når han kvitter seg med Traore. En spiller som har vært i klubben siden 1999. Fulham og Everton har vist interesse for spilleren tidligere, men det gjenstår å se om de vil gjenoppta sin interesse nå. Manchester City har også hatt følere ute etter venstrebacken den siste tiden, men Liverpool Echo skriver at Stuart Pearce har et svært begrenset transferbudsjett, og at City så langt ikke har vært villige til å betale det Benitez forlanger for spilleren. Bolton er en annen klubb som har vært linket med Traore, og Sam Allardyce blir rapportert å ha mer penger å rutte med i sommer.

Flere andre Liverpool-spillere ryktes også å være på vei bort fra klubben, men det behøver ikke å bli enkelt for den sportslige ledelsen på Anfield å bli kvitt "dødkjøttet". I tabloidene blir stadig spillere som Jan Kromkamp og Harry Kewell hevdet å være på tur bort fra klubben. Benitez vil imidlertid garantert ikke la slike spillere gå på billigsalg.

Fremtiden til mange spillere vil nok utvilsomt være mye mer klar etter at VM er over. Mye avhenger nok også av om Benitez kan sikre seg de spillerne han ønsker seg, og om selgende klubber skulle forlange Liverpool-spillere i bytte.