Trio jubilerte mot Villa

Folwer, Finnan og Alonso har nå spilt henholdsvis 350, 150 og 100 kamper for Liverpool.- Deilig seier, seier Momo. O'Neill imponert av Liverpool. Seier til Bordeaux.

Tre spillere jubilerte i gårsdagens 3-1-seier mot Aston Villa. Robbie Fowler kom inn i det 82.minutt, og fikk dermed notert sin 350.kamp for Liverpool. Steve Finnan kom opp i 150 kamper, mens Xabi Alonso nå har spilt 100 kamper for klubben.

Robbie Fowler debuterte 22.september 1993 i en ligacup mot Fulham på Craven Cottage, og tegnet seg som en av tre spillere på scoringslisten i 3-1-seieren. I returoppgjøret nettet han faktisk alle fem. Han måtte bare vente fem ligakamper før han kunne notere seg for sitt første ligahattrick. Han var utvilsomt noe spesielt. ”The Toxteth Terror”, senere omdøpt til ”God”, ble Liverpools toppscorer i 94/95, 95/96 og 96/97 med mer enn 30 scoringer. Målene bidro til at han passerte legendariske Kenny Dalglish og er nr. 5 på tidenes mestscorende i LFC. For Liverpool var han med å vinne ligacupen i 1995 og 2001, samt UEFA-cupen og FA-cupen i 2001. I november 2001 solgte Gerard Houllier ham til Leeds for £12,5M. Senere bar ferden videre til Manchester City, før Rafael Benítez svært overraskende hentet 31-åringen tilbake i januar. Hans hittil siste scoring kom i onsdagens ligacupkamp mot Reading. Hans 350 kamper er fordelt på 253 i Premier League, 33 i ligacup, 24 i FA-cup, 24 i UEFA-cup, 8 i Champions League, 7 i Cupvinnercup og 1 i UEFA Super Cup. Han har totalt startet 302 kamper og blitt byttet inn 48 ganger. Fowler står med totalt 178 scoringer for Liverpool.

Steve Finnan er den 126.spilleren som har nådd 150 kamper for klubben. Han kom til Liverpool fra Fulham sommeren 2003 for £3,5M, og har også spilt for Welling, Birmingham og Notts county. Han debuterte i den røde trøya 17.august 2003 mot Chelsea. 30-åringen har deltatt i åtte ulike turneringer i sin tid i Liverpool – 97 kamper i Premier League, 30 i Champions League, 9 i FA-cup, 6 i UEFA-cup, 5 i ligacup, 1 i Community Shield, 1 i UEFA Super Cup og 1 i FIFA Club World Championship. Han har vært i startoppstillingen ved 138 anledninger og scoret ett mål (mot West Bromwich i 2004).

Xabi Alonso ble kjøpt for £10,7M fra Real Sociedad i august 2004. Den spanske landslagsspilleren har på sine 100 kamper scoret ni mål for Liverpool. To av målene har han faktisk scoret fra egen banehalvdel, mot Luton i FA-cupen i 2006 og mot Newcastle i ligaen denne sesongen. 24-åringen står bokført med 68 kamper i Premier League, 23 i Champions League, 5 i FA-cup, 2 i FIFA Club World Championship, 1 i Community Shield, 1 i UEFA Super Cup. Både Finnan og Alonso står med vinnermedaljer i Champions League 2005 og FA-cupen 2006.

 - Deilig seier
Momo Sissoko tror at gårsdagens imponerende seier mot Aston Villa kan være et springbrett for avansement på Premier League-tabellen og suksess i Europa. Midtbanespilleren ser nå frem til de kommende kampene.
- Ja, det var en god seier, spesielt når det kommer så kort tid etter en vanskelig kamp mot Manchester United, uttaler Sissoko.

- Det var deilig å vinne igjen i Premier League. Alle spilte bra. Det var en god lagprestasjon og sjefen var glad etterpå.

- Det er viktig for alle; spillerne, supporterne, ledelsen at vi forsøker å vinne alle kampene. Det er vår første målsetting.

- Dette Liverpool-laget er bedre enn fjorårets, og målet vårt er å komme tilbake blant de fire beste i Premier League og fortsette fremgangen i Champions League. Derfor må vi fortsette å arbeide hardt og fortsatt forbedre oss.

Neste kamp er mot Bordeaux i Champions League på tirsdag.
- Å spille i Euroa er veldig viktig, og å vinne et trofé igjen vil være viktig for klubben. Men først må vi avansere fra gruppen. Kampen mot Bordeaux vil ikke bli lett. Det er et godt lag.

O'Neill imponert av Liverpool
Aston Villas manager Martin O’Neill var skuffet over ha lidd sitt første tap i Premier League denne sesongen, men innrømmet at det beste laget vant.
- Jeg synes de var helt strålende, svarer O’Neill på spørsmålet om Liverpools prestasjoner.

- Vi spilte ikke bra og det hjelper selvsagt ikke, men de var helt strålende. Pasningsspillet deres var utsøkt og formen på Anfield er helt praktfull.

- Vi kunne ha hjulpet oss selv litt, og vi forsøkte i 2.omgang. Vi kom tilbake til 3-1, men de 90 minuttene var en leksjon for oss.

- Vi streber etter å komme dit Liverpool er, men det vil ta noe tid.

Seier til Bordeaux
Bordeaux varmet opp til tirsdagens Champions League-kamp på Anfield med 3-1-seier hjemme mot Sedan.  Bortelaget tok ledelsen i det 18.minutt, men scoringer av Wendel (44.), Micoud (46.)og Darcheville (52.) sørget etter hvert for at alle poengene ble igjen på Jacques Chaban-Delmas.