U18 møter bunnlaget

Etter avansement i FA Youth Cup på mandag venter det desiderte bunnlaget Wolverhampton for Liverpool U18 på Akademiet i morgen.

Liverpools juniorlag kvalifiserte seg til semifinalen i FA Youth Cup etter overbevisende 6-0-seier mot Carlisle. Neste måned venter fjorårets tapende finalist Southampton over to kamper –  på Anfield 10.mars og på St. Mary’s 17.mars.

Men i morgen er det tilbake i hverdagen når John Owens’ elever møter bunnlaget Wolverhampton i FA Premier Academy League, gruppe C, på Akademiet i Kirkby kl. 12.00 norsk tid. Seieren mot Carlisle har gitt alle et løft. Det trengs ettersom formen i serien har vært svak, én seier og tre tap på de fire siste kampene.
- Vi er henrykte over å nå semifinalen. Jeg var veldig fornøyd med prestasjonene siden vi kom så bra i gang fra avspark. I de tidligere kampene har vi ikke kommet skikkelig i gang, noen ganger ikke før i 2.omgang. Vi forandret litt på ting ved å la Paul Anderson spille helt fremme, og han var igjen innflytelsesrik.
- Craig Lindfield fortsatte der han slapp etter to scoringer mot Burnley med et fint hat-trick, men unge Ben Parsonage kom inn på høyre og gjorde det bra.
- Vi følte at vi var bedre enn Carlisle, men vi måtte vise det, noe vi gjorde. Men Southampton vil bli mer lik det vi er vant med fra Academy League.  De stikker i fra i sin avdeling, men selv om vi føler at vår avdeling er den sterkeste av de fire i landet, så vinner de kamper hver uke og det gir selvtillit. Vi må spille godt igjen, akkurat som vi har gjort så langt i turneringen.

I siste ligakamp tapte U18 1-2 mot Manchester City, som i går avanserte til semifinalen i FA Youth Cup på bekostning av Manchester United, samtidig som Everton vant mot Stoke. Dermed har nå Liverpool falt til 5.plass på tabellen, og ligger åtte poeng bak avdelingsleder Blackburn, men de røde har én kamp mindre spilt.
- Vi tapte begge kampene mot Blackburn 1-0, og vi følte at vi burde fått noe fra kampene, så vi er ikke så langt bak dem. Alt vi kan gjøre er å ta en kamp av gangen og vinne dem. Selvsagt må begge Academy League-kampene, som er terminfestet samtidig med semifinale-kampene i FA Youth Cup, omberammes. Så vi har mange kamper vi må få plass til. Men vi vil prøve å spille bra fremover og få resultater og håpe på at vi fremdeles kan hevde oss i serien.

Langtidsskadete Jay Spearing og Stephen Behan er fortsatt ute.