U18 møter Manchester U

Laget på 4.plass tar i mot laget på 3.plass på Akademiet. Keeper Paul Lancaster kanskje tilbake etter to kneoperasjoner. Southampton venter i evt. semifinale i FA Youth Cup.

Liverpool U18 møter Manchester United på Akademiet i Kirkby i morgen kl. 12.00, norsk tid. Det motsatte oppgjøret i november endte med sesongens største tap for John Owens’ elever – 0-4. I FA Premier Academy League, gruppe C, ligger de røde på en 4.plass etter to strake tap, ettmålstap mot Crewe og avdelingsleder Blackburn. Avstanden opp til Blackburn er på hele fem poeng, men i en så jevn avdeling kan Liverpool fortsatt regnes som utfordrere til 1.plassen. Kun gruppevinneren går som kjent videre til nasjonalt play-off. Morgendagens motstander ligger på 3.plass, og John Owens er forberedt på en vanskelig kamp.

- Det vil bli en annerledes kamp i forhold til forrige uke mot Blackburn. United spiller mer fotball og det vil passe oss bedre, selv om det vil bli en tøff utfordring. Det handler ikke om revansje etter tidligere tap, men det er noe vi ønsker å rette på. Vi ønsker å slå tilbake og vise hva vi kan.
- Vi trenger å lage noen mål. Vi skaper drøssevis med sjanser, men vi klarer ikke å omsette dem.

Keeper Paul Lancaster skulle ha vært involvert forrige helg i sin første kamp etter kneoperasjonen, men Liverpool ønsker å være forsiktig med 18-åringen. Han har arbeidet hardt med kondisjonen og et comeback er like om hjørnet.
- Paul har vært igjennom sin andre kneoperasjon og jeg håpet han skulle bli ok til forrige lørdag. Men han er ikke helt tilbake i form ennå, men det kan nok hende at han blir involvert denne helgen.


Southampton venter i evt. semifinale
Southampton beseiret Crystal Palace hele 4-0 på Selhurst Park i gårsdagens kvartfinale i FA Youth Cup. Sydkyst-klubben blir Liverpools motstander i semifinalen dersom de røde slår ut Carlisle på Anfield mandag 20.februar. Southampton har vist solid form i FA Premier Academy League. 13 seirer, 4 uavgjort og ett tap gir 1.plass i gruppe A.

FA Youth Cup – 6.runde
Crystal Palace v Southampton 0-4
Manchester City v Manchester United
Newcastle v Brighton & Hove Albion
Liverpool v Carlisle United (20.februar kl. 20.00)

FA Youth Cup – semifinaler, 1. kamp
Liverpool/Carlisle United v Southampton
Newcastle Utd/Brighton & HA v Manchester City/Manchester United
Spilles innen lørdag 11.mars.

FA Youth Cup – semifinaler, 2.kamp
Southampton v Liverpool/Carlisle United
Manchester City/Manchester United v Newcastle Utd/Brighton & HA
Spilles innen lørdag 25.mars.