Uenighet om hvem som spilte stygt

Både Benitez og Allardyce beskylder i kveld motpartens lag for å ta i bruk ufine midler. Allardyce hevder at dommeren snøt Bolton for to poeng, mens man på Mersyside føler at den sortkledde berget hjemmelaget.

Mens Rafael Benitez var forbannet over Boltons i overkant fysiske spill og stadige forsøk på skuespill av El-Hadji Diouf etter kampen i Bolton i dag, fokuserte hjemmelagets manager på helt andre detaljer. Sam Allardyce hevdet etter kampslutt at både Steven Gerrard og Mohamed Sissoko tråkket med overlegg på hans spillere i den tøffe bataljen på Reebok stadium.

Allardyce bare fnyste av Benitez, og mente at det var Liverpool som hadde tatt i bruk ufine midler i denne kampen. Han insisterte blant annet på at Steven Gerrard hadde stemplet Kevin Nolan i brystet med vilje da han landet med foten på Bolton-kapteinens bryst i en tøff duell i første omgang.

- Jeg er skuffet, ettersom det var tre avgjørende episoder i kampen som dommeren ikke så, uttalte Allardyce, og gjorde også et poeng av at hans lag skulle hatt et straffespark.

- Vi er fornøyd med våre egne prestasjoner, men vi føler at dommeren snøt oss for to poeng, la han til, og så dermed ut til å ha glemt at Liverpool ble bortdømt i situasjoner i forkant av begge Boltons mål.

Det er nok en del folk på Merseyside i kveld som vil si seg sterkt uenig i Allardyce sin analyse av kampen, og som vil hevde at det var nettopp dommeren som berget det ene poenget for Lancashire-klubben. Det eneste man ser ut til å være enige om er at dommer Mark Clattenburg hadde en dårlig dag på jobben.

- Først ble Kevin Nolan lagt i bakken av Jamie Carragher, mens Mark Clattenburg vinket spillet videre. Men han ga Steven Gerrard et straffespark som var akkurat like klart som det Nolan skulle ha hatt. Deretter var det to stygge episoder. Folk snakker om at vi spiller røft, men vi går ikke over streken. Det gjorde Liverpool da Gerrard tråkket på Nolan og da Sissoko stemplet Diouf. Begge episodene var lett å få øye på, hevder Allardyce.



- Gerrard så ned før han satte foten på Nolan, så det var klart at han gjorde det med vilje. Fra vårt ståsted har dommertrioen vært skuffende i dag, ettersom de ikke så eller unnlot å ta tak i disse episodene. Det er veldig skuffende, fordi vi ville ha vunnet kampen om dommeren hadde vist ut Gerrard og Sissoko.

Allardyce innrømte imidlertid at han var glad for det ene poenget til slutt, ettersom Liverpool kom svært nære å vinne kampen.

- Rett skal være rett. Liverpool satte opp tempoet i andre omgang, og det krevde desperat forsvarsspill fra vår side for å holde ut mot slutten. Vårt andre mål kom akkurat til riktig tid, ettersom Liverpool så ut til å ta grepet om kampen på det tidspunkt. Det var et godt poeng å ta med seg for oss, og viser at vi har blitt bedre som lag, og at det ikke er tilfeldig at vi er så høyt oppe i ligaen og spiller så bra, avsluttet Allardyce.



Benitez var på sin side slett ikke glad for aspekter ved Boltons spill i løpet av kampen, og følte at hans lag hadde gjort nok til å vinne sin 11. kamp på rad.

- Bolton skapte bare to-tre sjanser, mens vi skapte mange. Til slutt var ikke uavgjort et dårlig resultat, men vi ønsket å vinne. Vi kan prate om Bolton-spillerne som falt lett, og om deres spillestil, men jeg foretrekker å snakke om mitt eget lag. Jeg har ikke noe problem med deres lag, men derimot med folkene som tillater dem å slippe unna med disse tingene, sa spanjolen med klar adresse til dommertrioen.

- Vi visste hva vi hadde i vente da vi kom hit, men vi forventet å få litt mer hjelp fra folkene som skal sørge for at det blir spilt fotball. Vi ønsket å vinne vår 11. kamp på rad, men vi måtte nøye oss med ett poeng. Nå vil vi konsentrere oss om å bli bedre, og vinne de kommende kampene. Det er vanskelig å vinne her når du kommer bakpå, men vi ga aldri opp og skapte nok sjanser til å gjøre det, la han til.

Liverpool er for øvrig det første laget i år som gjør to mål mot Bolton på Reebok stadium.