Ufrivillig pause for Fowler

Robbie Fowler får ikke spille fotball på britisk grunn før 4.mars. Miniderby i kveld. Liverpool avanserer på ”riking-listen”. Houllier en kandidat for Newcastle.

Robbie Fowler må vente helt til 4.mars før han igjen kan spille ligakamp for Liverpool. Han får heller ikke spille i lørdagens cupkamp mot Manchester United, ettersom han har spilt for Manchester City i FA-cupen denne sesongen. Og når nettopp City kommer på besøk til Anfield neste helg, slipper han altså heller ikke til. I forbindelse med Fowlers transfer lovde nemlig Liverpool å ikke benytte spissen mot City, og dette er en avtale de røde akter å holde selv om det ikke er nedfelt i noen kontrakt.

Dermed må Liverpools nye nummer 11 vente til hjemmemøtet med Charlton før han kan snøre på seg kampskoene igjen mot en britiksk klubb. Han kan imidlertid få spilletid mot Benfica i Champions League kommende tirsdag.

Liverpool Echo tror at Peter Crouch får sjansen til å starte kampen mot Manchester United i Fowlers fravær. Den lange spissen skal nå være helt restituert fra skaden som holdt han utenfor i kampene mot Wigan og Arsenal. Avisen tror også at Xabi Alonso blir involvert på lørdag, trass i at han hinket ut av Arsenal-kampen med en mindre kneskade. Etter behandling på Melwood skal spanjolen være optimistisk med tanke på den prestisjefylte cupkampen.

Miniderby i kveld
Liverpool mønstrer et relativt ungt og uerfarent lag i kveldens miniderby mot Everton på Haig Avenue i Southport. Avspark er klokken 20.00 norsk tid. Daniel Agger og Antonio Barragan er de to eneste spillerne i startelleveren som har førstelagserfaring med de røde.

Liverpools lagoppstilling i kveld: David Martin, Antonio Barragan, James Smith, Miquel Roque-Farrero, Daniel Agger, Jack Hobbs, Paul Anderson, Lee Peltier, Besian Idrizaj, Danny Guthrie, Adam Hammill. Reserver: Ramon Calliste, Paul Willis, Daniel O’Donnell, Godwin Antwi, Robbie Foy.

Liverpool to plasser opp på ”rikinglisten”
Real Madrid har nå passert Manchester United som verdens ”rikeste” klubb, mens Liverpool er å finne på 8.plass på den siste oversikten fra Deloitte. Madrid-klubben omsatte for drøye £186M i 2004/2005, noe som var £20M mer enn United. Old Trafford-klubben måtte konstatere at omsetningen gikk ned med £5M fra året før.

Klubber som AC Milan, Juventus, Chelsea, Barcelona og Bayern München er å finne på plassene foran Liverpool på riking-listen. Suksessen i Champions League er en av faktorene som fører de røde opp fra en 10.plass, med en omsetning på drøye £122M.

Her er hele listen over de 20 beste: (i millioner pund)
1. Real Madrid 186,2
2. Manchester United 166,4
3. Milan 158
4. Juventus 154,9
5. Chelsea 149,1
6. Barcelona 140,4
7. Bayern München 128
8. Liverpool 122,4
9. Inter Milan 119,7
10. Arsenal 115,7
11. Roma 89
12. Newcastle 87,1
13. Tottenham 70,6
14. Schalke 04 65,8
15. Lyon 62,7
16. Celtic 62,6
17. Manchester City 60,9
18. Everton 60
19. Valencia 57,2
20. Lazio 56,1

Houllier linkes til Newcastle
Tidligere Liverpool-manager Gerard Houllier skal stå på lista over kandidater til den ledige jobben som manager i Newcastle. The Independent skriver at Houllier er sterkt ønsket på Tyneside etter suksessen han har hatt med Lyon denne sesongen, og avisen tror også at franskmannen kan lokkes tilbake til England.