Unge irer videre i EM

Liverpool-spillerne Michael Collins, Laurence Gaughan og Shane O'Connor er klare for elitekvalifiseringen til U17-EM. Danmark og Liverpool-keeper Martin Hansen røk imidlertid ut.

De unge irske Liverpool-trioen Michael Collins, Laurence Gaughan og Shane O’Connor er videre til en ny EM-kvalifiseringsrunde i mars neste år, etter at de vant puljen som gjorde opp seg i mellom i Aserbajdsjan denne uken.

Irland U17 vant nemlig gårsdagens kamp mot Latvia 2-0, etter at Liverpool-spiss Collins gjorde kampens første mål sju minutter ut i andre omgang. Collins kom seg fri fra sin oppasser og lobbet over en utrusende keeper fra utkanten av straffefeltet. En flott enkeltmannsprestasjon.

Collins ble byttet ut etter 68 minutter, mens klubbkamerat og midtstopper Gaughan spilte hele kampen. Flankespilleren O’Connor kom inn som innbytter etter 50 minutter.

Etter 0-0 mot Danmark i den første kampen, og 2-0 over arrangørlandet Aserbajdsjan i den andre, trengte Irland bare uavgjort mot Latvia for å sikre avansement i den siste kampen. Vertslandet sikret seg for øvrig også avansement, ved å ta andreplassen i puljen etter 0-0 mot Danmark i sin siste kamp. Liverpool-keeper Martin Hansen spilte her sin første kamp for danskene, og holdt altså nullen.