Ungguttene tilbake til hverdagen

Liverpools finaleklare juniorlag ruster seg til ligakamper. Reservelagskamp mot Middlesbrough i kveld. De røde trekker seg fra Liverpool Senior Cup.

Derby også for U18
Liverpools U18 lag spiller på torsdag bortekamp mot Everton i ligaen.  Juniorene har tre ligakamper å spille før de møter Manchester City til cupfinale, hvor første kamp spilles på Anfield 13.april.  Trener John Owens innrømmer at suksessen i cupen har gjort det vanskelig å kunne holde fokus også i ligaen.

- Resultatmessig har vi ikke gjort det så godt nylig.  Vi tapte mot Derby, og gjorde det heller ikke så bra mot Wolves og Manchester City.  Vi behøver å komme tilbake på skinnene igjen så fort som mulig, når vi snakker om ligaen, erkjenner Owens.

- Hovedfokuset de siste ukene har vært rettet mot juniorcupen og semifinalene mot Southampton.  Det kan dempe konsentrasjonen for det U18 laget som vi har på akademiet.  Det nærmer seg også den tiden av sesongen hvor det vil bli tatt avgjørelser vedrørende spilleres fremtid.  Dette er ikke avgjort ennå, men det er noe som bekymrer det og de ønsker å vise sitt beste, enten det er for å fortsette i vår klubb eller et annet sted.

Hvilket lag som John Owens kan bruke avhenger av hvilke spillere som er med i troppen til kveldens reservelagskamp mot Middlesbrough, som er flyttet fra Wrexham og til akademiet i Kirkby.


Liverpool trekker seg fra cup
En mengde reservelagskamper er blitt utsatt denne vinteren som følge av det kalde været som også Storbritannia har opplevd, og Liverpool har også hatt suksess i den nasjonale juniorcupen.  Det har medført at LFC har gått til det drastiske skrittet å trekke seg fra årets Liverpool Senior Cup.

Liverpool skulle spilt mot Marine i semifinalen, men amatørlaget får nå fritt leide til en finale mot Tranmere.  Liverpool Senior Cup er en tradisjonsrik turnering som ble opprettet da Liverpool spilte i 2.divisjon på 50-tallet, slik at man fortsatt kunne få et Merseyside derby mot Everton.  I de siste årene har toppklubbene stort sett brukt de yngste spillerne på reservelaget og/eller juniorspillere i denne lokale turneringen.