Uvanlig med landslagsbakrus

Liverpool tapte 0-3 mot Everton sist brorparten av førstelagstroppen kom tilbake etter kvalifiseringskamper, men det er mot normalt. Brad Friedel tilbake for Blackburn.

De røde håper på dacapo
Troppen til Rafa Benitez slikker sårene etter et halvannen ukes landslagsopphold hvor manageren har fått tilbake nøkkelspillere som Dirk Kuyt, Momo Sissoko og Daniel Agger skadet.  Liverpool har alltid et tosifret antall spillere på farten rundt om i Europa under disse ”internasjonale ukene”, og Benitez hater dem som pesten.  Tradisjonelt har det vært et slikt opphold både i september og oktober de siste årene, og manageren har antydet at han ikke forventer å se sitt mannskap på topp før ut i neste måned en gang.

En kan kanskje få inntrykk at av Liverpool har slitt ekstra etter slike ufrivillige opphold, men statistikken viser at 0-3 tapet på Goodison i forrige måned var det første nederlaget som de røde har hatt etter en slik kvalifiseringsuke siden Rafa kom til klubben.

I 2004/05 ble det tre seiere i september, oktober og april, mot henholdsvis West Bromwich 3-0(h), Fulham 4-2(b) og Bolton 1-0(h).  Forrige sesong spilte man 0-0 mot Tottenham på White Hart Lane i september, mens man i tilsvarende oppgjør mot Blackburn 15.oktober vant 1-0 på Anfield etter en scoring av Djibril Cissé.  Et resultat man gjerne tar igjen på lørdag.


Få skader i Blackburn
Hos gjestene fra Lancashire er den tidligere Liverpool-keeperen Brad Friedel friskmeldt etter å ha forlatt banen i siste ligakamp.  Blackburn håper også å ha Andy Todd, Steven Reid og Shabani Nonda spilleklar til kampen på Anfield, mens midtstopperen Ryan Nelsen er den eneste som er langtidskadet og uaktuell.