Warnock tilbake i løpetrening

Stephen Warnock er tilbake i løpetrening etter brokkoperasjon i forrige uke. Fowler skal veilede nykommerne. Seks reserver kan benyttes mot Chelsea. Parry om ny stadion.

Stephen Warnock ble ikke med Liverpool-troppen til Sveits etter et mindre kirurgisk inngrep på grunn av trøbbel etter en tidligere brokkoperasjon. Nå rapporteres imidlertid venstrebacken å være tilbake i lett trening igjen på Melwood.

Til Liverpool Echo i dag sier Warnock at han virkelig fryktet for sin Liverpool-fremtid i sommer, men at han nå føler seg trygg på å bli i klubben. Forsvarsspilleren har nemlig fått forsikringer av Rafael Benitez om at han inngår i managerens fremtidsplaner selv etter innkjøpet av Fabio Aurelio.

Ettersom han er i trening igjen allerede, etter operasjonen i forrige uke, regner Warnock med at han er fullt ut restituert og i form når alvoret starter i august.

- Skaden har plaget meg lenge. Jeg fikk først brokkproblemer mens jeg var i Coventry, og i januar begynte dette å plage meg igjen. Jeg ble operert torsdag for en uke siden, men det var ikke noe stort inngrep. Antageligvis kan jeg spille fotball igjen om et par uker, sier Warnock selv til Liverpool Echo.

- Selvsagt er det frustrerende å miste treningsleiren i Sveits, der vi også har noen treningskamper, men jeg tror ikke dette vil sette meg mye tilbake. Jeg har allerede startet løpetrening igjen, og jeg er sikker på at jeg er spilleklar når sesongen starter, legger han til.

Warnock ser lysere på situasjonen nå enn han gjorde i mai, da han ikke engang var på benken i FA-cupfinalen. Han ble som kjent også vraket i Champions League-finalen ett år tidligere. Venstrebacken forteller at han hadde et møte med manageren for å få klarhet i sin fremtid etter dette.

- Jeg oppsøkte manageren for å finne ut hva som ville skje med meg. Han fortalte meg at han vurderte meg og John Arne Riise som konkurrenter om venstrebacken, ettersom han hadde fortalt Djimi Traore at han kunne forlate klubben. Jeg tror han vurderer Fabio Aurelio mer som en venstreflanke på midtbanen. Vi får se når sesongen starter.

- Hovedsaken er at jeg fikk høre manageren si at jeg har en fremtid i klubben. Jeg var litt bekymret fordi jeg mistet cupfinalen, og det var et par ganger i løpet av sesongen hvor jeg var skuffet over å bli vraket. Jeg syntes jeg hadde spilt bra, men slik er fotballen. Nå ser jeg bare fremover mot den nye sesongen, og akter å konkurrere om en plass på laget, avslutter Warnock.

Fowler i mentorrolle
Chris Bascombe i Liverpool Echo melder at Robbie Fowler har inntatt en rolle som mentor for Liverpools nye spillere under treningsleiren i Sveits. Rafael Benitez mener at den erfarne spissen er den rette mannen til å inspirere nykommerne både på og utenfor banen.

Manageren mener at Fowler vil ha en positiv effekt på nykommere som Craig Bellamy og Jermaine Pennant, og 31-åringen tar jobben på alvor.

- Når vi kjøpte Craig Bellamy og Jermaine Pennant nevnte begge at Robbie Fowler var en spiller de beundret i guttedagene. Han er en spiller begge ser opp til. I Robbie har vi en spiller i klubben som allerede er en legende for supporterne og noen av spillerne, og derfor vil jeg prøve å bruke han som en positiv bidragsyter for ungdommene vi har her.

- De ser opp til Robbie og beundrer han, og han vil hjelpe dem så mye som han kan. Robbie har spilt svært bra i treningskampene våre så langt. Hans bevegelser og arbeidsinnsats er virkelig bra, og han jobber virkelig hardt på trening under ledelse av Pako Ayesteran. Han vet han fortsatt må jobbe mer med fysikken sin, men jeg er fornøyd med han, uttaler Benitez til lokalavisen.

Seks innbyttere i Cardiff
Liverpool og Chelsea har fått beskjed om at de kan benytte hele seks innbyttere under Community Shield-kampen i Cardiff om drøye to uker. Dette har aldri vært tillatt før. Det er FA som har avgjort dette, slik at spillerne får ytterligere beskyttelse like i forkant av sesongen. Lagene får stille med syv reserver i troppen, og kan altså benytte seks av disse i løpet av de 90 minuttene kampen varer.

Liverpool FC skal være glade for denne endringen i regelverket, ettersom de som kjent har en viktig kamp i Champions League mot Maccabi Haifa like i forkant av oppgjøret mot Chelsea, med en returkamp to uker senere.

Liverpool Echo skriver at Rafael Benitez ikke vil ta noen risiko med noen av sine stjerner i Community Shield-kampen, men muligheten til å foreta seks bytter bidrar likevel til at de største navnene likevel alle får en del spilletid.

De største engelske klubbene har en stund drevet lobbyvirksomhet overfor FA om å tillate tropper på 18 mann til samtlige kamper. Benitez mener at syv reserver, inkludert to akademispillere, vil hjelpe både managere og spillere. En del mindre klubber mener imidlertid dette er å gi en fordel til de store klubbene, med de største og sterkeste troppene.

Parry om ny stadion
Rick Parry mener gårsdagens vedtak i Objective One-komiteen ikke var noe tilbakeslag for stadionplanene i Stanley Park, selv om lederen for komiteen nå sier at fotballkubben må konkurrere på like vilkår med en rekke andre søknader om EU-midlene som står til rådighet for regenerering av bydeler på Merseyside.

- Vi ser ikke på dette som noe tilbakeslag. Vi vet at vi må komme opp med garantier innen utgangen av september, noe vi har tro på at vi kan klare. Pengene er ikke tatt fra oss, og vi har fortsatt tro på at vi kan gjennomføre prosjektet, sier Parry til Echo.

- Vi forstod det slik at vi måtte levere skriftlige garantier til dette møtet, noe vi har gjort. Nye garantier kreves innen utgangen av september, og det er en avgjørelse vi kan leve med, legger han til.