Warnock vil riste av seg cup-marerittet

Stephen Warnock strever med å glemme cuptapet mot Burnley i fjor. Derfor vil han så veldig gjerne spille mot Luton i morgen.

Stephen Warnock var en av de som spilte på et reservespekket Liverpool da man røk på en cupbombe på Turf Moor i Burnley på denne tiden i fjor. Nå satser han på å få fornyet tillit mot Luton i morgen, slik at han kan legge det marerittet bak seg. Han innrømmer at han har prøvd å glemme kampen fra i fjor, men det er nok av folk som minner han på om det som skjedde.

- Kampen i Burnley er en kveld vi som spilte forsøker å glemme. Det var ingen stor kamp av oss, men i ettertid ser jeg også at vi like gjerne kunne ha vunnet. Vi skapte sjanser, men vi slet hele kampen, sier han til Liverpool Echo.

- Det som var tøft å forholde seg til etterpå, var hvor fort folk glemte hvor bra de samme unge spillerne hadde gjort det i ligacupen bare noen uker tidligere. Det var skuffende å oppleve, legger han til.

- Jeg tror vi selv var skyld i å øke forventningene ved å prestere så bra i ligacupen. Folk så på det faktum at vi hadde slått Tottenham borte, og antok at vi ikke ville få problemer med Burnley. Men på mange måter var dette en mye tøffere kamp for oss.

- Jeg vet at ingen så det på den måten for ett år siden, men jeg tror faktisk vi på sikt dro nytte av dette tapet. Champions League var vår førsteprioritet, og det faktum at vi vant den turneringen viser at manageren tok en rett avgjørelse ved å bruke troppen mot Burnley. Du går aldri til en kamp i den tro at du skal tape, og vi gjorde alt vi kunne for å vinne.

- Noen ganger kan en slik stygg blemme virke positivt. Se hva som har skjedd med oss etter den tid, og hvordan vi også nå responderte da vi ble slått av Crystal Palace og Fulham i høst. Du lærer av dine feil, og laget blir bedre som en følge av det.

- Jeg aksepterer ikke synet til de som hevder at vi ikke viste FA-cupen respekt, ved å hvile en del av de beste spillerne mot Burnley. Manageren tok ut et lag som var godt nok til å vinne kampen. Vi hadde spillerne til å klare det. Men vi klarte det bare ikke. Vi kunne ha stilt med et sterkere lag, og likevel tapt den kvelden. Dersom det hadde skjedd, skal jeg vedde på at manageren ville ha fått kritikk for ikke å ha brukt unggutta som gjorde det så bra i ligacupen.

Warnock nekter for at FA-cupen har mistet noe av glansen for Liverpools spillere og supportere med årene.

- Personlig mener jeg at den overhodet ikke har mistet sin appell. FA-cupen led av at Manchester United trakk seg fra turneringen det året de skulle delta i klubb-VM, men nå er turneringen like god som noen gang tidligere. Når du var guttunge drømte du alltid om å spille på Wembley i en finale i FA-cupen. Ingenting har endret seg i så måte.

- Jeg vet at våre utenlandske spillere føler det samme, ettersom finalen i FA-cupen går på TV verden over. Det er den største nasjonale cupturneringen som finnes, og alle ønsker å vinne den.

Liverpool Echo tror de eneste ”squad-spillerne” som blir involvert i år er Scott Carson og Warnock selv, om han lenger kan kalles en slik. Warnock selv tror også at det blir flere spillere med rutine på laget mot Luton.

- Det blir nok flere kjente fjes mot Luton ja. Ikke minst fordi vil ønsker å fortsette den ubeseirede kamprekken. Vi har fin flyt, og ønsker ikke å miste rytme nå på grunn av et tap i FA-cupen. Dersom vi tar for oss spillerstallen denne sesongen, er det ikke like mange unge spillere som er aktuelle lenger heller.  Enten har de forlatt klubben, eller så er de skadet. Managerens valgmuligheter er således litt annerledes, slår han fast.

- Uansett hvilket lag vi stiller med, skulle det være sterkt nok til å gå videre i turneringen. Jeg har aldri spilt i Luton før, men en venn av meg, Gary McSheffrey, spilte der en stund. Jeg dro dit for å se noen kamper med han. Det er en kompakt stadion, som kan komme som et sjokk på våre spillere som er vant med større forhold. Men man må være forberedt på en annen erfaring enn det man er vant med fra Premier League, avslutter Warnock.