Wednesday vil låne Carson

Sheffield Wednesday ønsker å låne Scott Carson. Dudek håper å få fortsette. Neville blir advart. Pongolle fikk spilletid.

Mirror rapporterer i dag at Sheffield Wednesday og deres manager Paul Sturrock ønsker å låne Liverpools reservekeeper Scott Carson. Tabloidavisen ser ikke bort i fra at Liverpool slipper den unge keeperen nå som Jose Reina har sonet sin tre kamper lange karantene, samtidig som Jerzy Dudek igjen har stått frem som klubbens klare andrevalg mellom stengene. Carson har som kjent ikke fått så mange sjansene for førstelaget siden £1M overgangen fra Leeds.

Dudek håper han har gjort nok
Nevnte Dudek håper at han har gjort nok til å beholde plassen som burvokter når Manchester United ankommer Anfield for 5.runde i FA-cupen i helgen. Dudek har fått tillit foran Carson i de tre kampene Reina var suspendert, og har gjort det bra. Det er likevel ventet at Rafael Benitez vil foretrekke at Reina står mot Alex Ferguson sine menn, trass i at Dudek har holdt nullen i to av tre kamper. Polakken krysser imidlertid fingrene for at han får stå sin fjerde kamp på rad.

- Jeg gjør alltid mitt beste, og jeg håper jeg har gjort nok i de tre kampene til å beholde plassen. Vi får se i helgen, sier Dudek til liverpoolfc.tv i dag.

Men selv om han skulle bli vraket på lørdag akter den polske landslagskeeperen å jobbe hardt fremover for å være klar når hans neste sjanse kommer.

- Målet mitt er å spille så godt som mulig, og overlate avgjørelsen til manageren. Jeg aksepterer uansett hans avgjørelse, ettersom jeg er en profesjonell spiller. Jeg spiller for Liverpool, ikke for meg selv. Noen ganger er det vanskelig når du ikke får spilletid, men som fotballspiller må du ofre deg for laget, og tankene mine er bare på klubbens beste. Uansett når jeg får sjansen, ønsker jeg å ta den. Dersom jeg har imponert nok til å beholde plassen på Pepes bekostning i helgen er det flott. Dersom ikke, vil jeg jobbe hardt for å være klar til neste gang jeg får sjansen.

- Kamper mot Manchester United er alltid store kamper for spillerne, og jeg er sikker på at det blir en flott kamp på lørdag. Det var kjedelig å tape mot dem i siste minutt på Old Trafford i forrige måned, så forhåpentligvis kan vi rette opp det nå.

- Jeg tror alle i klubben har klare mål for sesongen. Det handler ikke om å spille mest mulig kamper, men å gjøre vårt aller beste for å bli nummer to i ligaen. Jeg tror ikke vi kan ta igjen Chelsea nå, men vi kan klare andreplassen, og det er vårt mål. Seieren over Arsenal var viktig for oss. Jeg trodde ikke det skulle bli vår kveld når vi hadde så mange sjanser uten at vi klarte å score. Lehmann viste sin kvalitet med noen flotte redninger, men til slutt fikk vi målet vi trengte. Arsenal er alltid et vanskelig lag å spille mot, men vi spilte bra og fortjente seieren.

Dudek innrømmer at han var ivrig på å forlate Anfield under transfervinduet i januar, for å få spille fast førstelagsfotball foran VM i Tyskland. Men en prat med Benitez overbeviste han om at Anfield fortsatt var beste stedet å fortsette karrieren frem mot mesterskapet.

- I januar ønsket jeg å bli lånt ut til en annen klubb, fordi jeg følte at jeg trengte mer spilletid frem mot VM. Jeg snakket med manageren om situasjonen, og han fortalte at han ønsket at jeg skulle bli, og at jeg ville få spille kamper. Jeg sa at VM er en drøm for alle spillere, og at det var vanskelig for meg ettersom jeg ikke fikk spilletid. Han sa at jeg i tillegg til å få spille i noen kamper ville få sjansen til å vise mine kvaliteter under treningsleiren foran mesterskapet i Tyskland, og det har han jo rett i. Jeg vil reise til VM med mye overskudd, i motsetning til forrige mesterskap, da jeg hadde spilt 60 kamper for klubben og ikke var i stand til å yte mitt beste.

- Jeg ønsker å spille godt for Liverpool hver gang jeg får sjansen frem mot sesongslutt, og så ønsker jeg spille for mitt land i sommer. Det blir et stort år for meg, og forhåpentligvis får jeg suksess, avslutter Dudek.

Dommeren advarer
Howard Webb skal dømme Liverpool – Manchester United på lørdag. Til Mirror avslører han at han kommer til å advare Gary Neville, og de andre spillerne som vil være involvert i oppgjøret, mot lignende provokasjoner som den United-backen vartet opp med på Old Trafford i lagenes siste møte. Webb akter å snakke personlig med Neville før kampen mellom de to rivalene, for å gjøre det helt klart hva konsekvensene vil bli dersom han igjen provoserer publikum.

Merseyside-politiet frykter en tøff atmosfære på Anfield under lørdagens kamp, og vil stille med ekstramannskaper for å hindre uheldige episoder mellom de to lags tilskuere. De har også advart samtlige spillere mot unødige provokasjoner. Webb vil på sin side snakke med begge lags spillere i garderoben før kampen, og gjøre det helt klart at han ikke tillater provoserende gester mot publikum.

Pongolle i aksjon for Blackburn
Florent Sinama-Pongolle spilte i 68 minutter for Blackburn i går kveld, da de slo Sunderland 2-0. Anthony Le Tallec figurerte ikke for Sunderland.