Xabi spent på hva investorene vil bringe

Xabi Alonso er opptatt av at eventuelle nye eiere ivaretar Liverpools tradisjoner. Sami skryter av Carras midtbanespill. Cisse spilte treningskamp og gjorde mål.

Xabi Alonso går i dag ut i Liverpool Echo og oppfordrer Liverpools potensielle nye eiere til å ta vare på tradisjonene i klubben, dersom oppkjøpsplanene til DIC skulle bli en realitet. Spanjolen innrømmer at spillerne har store forventninger til disse planene, men at de samtidig er spent på hva dette vil ha og si for identiteten til klubben.

- Vi må vente til ting er avgjort, men et oppkjøp virker å være nært forestående nå. Vi får se hvilken retning klubben vil ta, men dersom styret mener dette er den beste veien å gå, får vi bare være glade og være optimister med tanke på fremtiden, sier han.

- En av de tingene jeg har merket meg etter at jeg kom til Liverpool, er hvor mye klubben og supporterne respekterer hverandre, og hvor opptatt begge parter er av å bevare tradisjonene. Selvsagt ønsker jeg at vi skal forbedre oss og utvikle oss som klubb, men det er også viktig å ha respekt for tradisjonene. Jeg er sikker på at supporterne føler det slik, og det er det samme med spillerne, slår han fast.

Spanjolens uttalelser er trolig skjønn musikk i de fleste Liverpool-supportere sine ører.

- Det er ikke alltid så enkelt å finne den rette balansen, da fotballindustrien stiller krav til endringer. Det er viktig at man tar ett skritt av gangen, i riktig retning. Noen av spillerne i klubben har vært her lenge, og de forstår hva Liverpool FC betyr for folk, for byen og for hele området. De nye spillerne forstår også dette, og jeg er sikker på at alle som kommer til Liverpool vil se dette, legger han til.

- Det er åpenbart at nye investorer vil bringe mye bra til Liverpool, men jeg er også sikker på at de nye folkene vil skjønne hva som er bra med klubben slik den er nå, og hva vi ikke trenger å endre så mye på.

Alonso om Champions League
- Resultatet i går betydde ikke så mye, ettersom vi allerede hadde gjort jobben på forhånd. Men vi ønsket å vinne. Galatasaray var kanskje det beste laget i går kveld, men nå tenker vi på neste runde og på ligaen, sier spanjolen om gårsdagens tap i Tyrkia.

- Uansett hvem vi trekker i neste runde, så vil det bli tøffe og spennende kamper. Lagene som har endt på andreplass i sine grupper er virkelig sterke klubber. Vi må være klare for oppgaven. Vi kan trekke Real Madrid eller Barcelona i neste runde, men vi har spilt noen kamper i Spania de siste årene og hatt suksess. Møter vi en av de to klubbene vet vi at det vil bli fantastiske kamper for klubben. Vi får se.

Alonso var en av bare fire spillere som startet gårsdagens kamp på Atatürk som også var involvert i Champions League-finalen på samme stadion i 2005. De andre tre var Jerzy Dudek, Jamie Carragher og John Arne Riise. I tillegg kom også Luis Garcia innpå.

- Da vi vant turneringen i 2005 var vi aldri favoritter i noen av kampene vi spilte i cupspillet. Det kan bli tilfellet igjen. Det kan passe oss bra. Alle trodde vi ville tape både mot Juventus, Chelsea og Milan, sier Alonso.

Sami skryter av Carra
Sami Hyypiä skryter i dag av stoppermakker Jamie Carraghers spill i en uvant midtbaneposisjon i kampene mot Portsmouth og Galatasaray.

- Carra var fantastisk på midtbanen mot Portsmouth, og jeg syntes han var banens beste spiller. Han så ut som han hadde spilt i den posisjonen all sin dag, og han ga meg og Daniel Agger mye beskyttelse. Han skjønte hvor viktig det var, uttaler finnen til LFC Magazine.

- Jeg var også imponert over pasningsspillet hans. Han fant hele tiden medspillerne. Han startet sin Liverpool-karriere i den posisjonen, og jeg er glad for at han ble valgt ut til å fylle rollen. Manageren snakket også om å bruke meg der!

Sami avslører imidlertid at også han begynte sin karriere som midtbanespiller.

- Ikke misforstå meg. Om manageren hadde bedt meg om å spille på midtbanen for Liverpool, så ville jeg selvsagt takket ja. Folk i England har kun sett meg spille som stopper, men i Holland spilte jeg ganske ofte på midtbanen. Men jeg var jo selvfølgelig yngre da. Min debut for det finske landslaget var også som midtbanespiller. Jeg likte å spille der, for du var mye borti ballen og ble mye involvert.

Cissé på scoringslista
Djibril Cissé gjorde i går sitt første mål for Marseille etter benbruddet i juni og utlånet fra Liverpool. Det skjedde i en treningskamp mot 4.divisjonslaget Martigues. I tillegg til å score hadde også Cissé et frispark som traff stolpen. Han ble byttet ut etter en times spill, og Marseille-trener Albert Emon var glad for å endelig ha han på banen.

- Vi må være tålmodige med Djibril, men det var oppmuntrende å se han i går. Han ønsket hele tiden ballen, holdt på den og hadde et par brukbare skudd. Jeg tror han trenger noen slike kamper for å komme i orden mentalt sett igjen.

Cissé skal bli undersøkt av en kirurg i dag, for å se om han har fått noen fysiske reaksjoner etter kampen.

- Vi får se hvordan Djibril føler seg de neste dagene, men jeg håper kirurgen vil gi han grønt lys til å fortsette å spille kamper, uttaler Emon.

West Ham linket til Bellamy
Tabloidavisen Daily Express hevder at West Ham står klare til å by £6M for Liverpool-spiss Craig Bellamy i januar. Vi tviler imidlertid på at Rafa er interessert i å selge.