Zenden vil ikke tilbake til Tel Aviv

Boudewijn Zenden har spilt i Tel Aviv før, men vil ikke tilbake nå. Nederlenderen fikk en smell i kneet i forrige treningskamp, men er spilleklar igjen til kveldens møte med Mainz.

Bolo Zenden sier til Liverpool Echo at det er sterke følelser i sving i Liverpool-garderoben i forkant av møtene med Maccabi Haifa.

- Ingen ønsker å reise til Israel, slår nederlenderen fast.

Mandag bestemmer altså UEFA om de røde må reise til det krigsherjede landet. Haifa-ledelsen har allerede linet opp Kiev i Ukraina som et alternativt kampsted.

Liverpool har allerede gjort det klinkende klart at de ikke vil reise til Israel, og det er ventet at UEFA vil bekrefte at kampen vil gå på nøytral bane etter å ha snakket med de to lands fotballforbund.

Zenden har faktisk stått overfor en lignende situasjon også tidligere i karrieren, mens han spilte for Chelsea i 2001. London-klubben trakk Hapoel Tel Aviv i UEFA-cupen, like i etterkant av angrepene mot World Trade Center. Flere Chelsea-spillere nektet den gangen å dra til Midtøsten, da de fryktet for sin egen sikkerhet. Zenden var en av dem som bestemte seg for å spille i kampen. Nå mener han imidlertid situasjonen er langt verre enn den var den gangen.

- Det er klart vi ikke vil reise til Israel slik situasjonen er nå. Ingen vil det. Da jeg var i Chelsea var det en lignende situasjon. Den gangen bestemte jeg meg for å være med til Tel Aviv. Flere av de andre spillerne dro ikke. Situasjonen er helt annerledes nå enn den gangen. Nå er Israel i direkte krig med et naboland. Det var de ikke i 2001, sier han.

På det sportslige plan har Zenden fått en ny start i sommer, etter å ha kommet tilbake fra fjorårets korsbåndsoperasjon. Nå ser han frem mot kveldens treningskamp mot Mainz.

- Dette føles som en ny start i Liverpool for meg, etter å ha vært skadet i åtte måneder. Disse treningskampene har gjort underverker for meg, og jeg har kommet i form og fått kamptrening igjen. Både harde treningsøkter og tøffe kamper har gjort godt. Jeg fikk en smell i kneet mot Grasshoppers, og det var et skremmende øyeblikk. Men det føles greit nå. Jeg er positiv, og ser frem til den nye sesongen starter, avslutter nederlenderen.

Vi følger som vanlig kveldens treningskamp live her på liverpool.no. Du kan få lagoppstilling og scoringer sendt direkte til din mobil ved å benytte vår SMS-tjeneste. Send da meldingen LFC LIVE START til 2180.