- Ayestaráns avgang ingen unnskyldning

Pako Ayestaráns avgang ikke årsak til Liverpools formsvikt. Benítez er treneren og Pako en suveren fitness-trener, forteller Carragher. Crouch med spark til Everton. Crouch har godt forhold til Rafa.

Jamie Carragher avviser påstander om at Pako Ayestaráns avgang har bidratt til Liverpools formsvikt. Det er i så fall kun en dårlige unnskyldning, mener midtstopperen. Etter at Ayestarán forlot posten som Rafael Benítez? assistent har de røde kun vunnet tre av åtte kamper og falt til 4.plass i Premier League. Ayestaráns avgang ble formelt bekreftet i helgen, men spanjolen er under kontrakt med klubben til utgangen av juni neste år. Det vil forhindre ham i å ta jobb i en rivaliserende klubb.

Carragher mener Ayestarán var enestående som Liverpools fitness-trener, men midtstopperen avslører at fotballtreningene er uforandret etter avgangen. 29-åringen avviser at Benítez' treningsmetoder har blitt påvirket etter at Pako forsvant.
- Gerrard Houllier ble utsatt for det samme da Patrice Bergues dro, og i det tilfellet mener at jeg det hadde stor betydning, uttaler Carragher til Liverpool Daily Post.

- Men forskjellen nå er at Rafael Benítez er en trener, mens Gerard Houllier var mer en manager som observerte treningene framfor aktivt å ta del.

- Jeg kom godt overens med Pako. Han var suveren i sin jobb. Han hadde et godt forhold til manageren, men han var fitness-trener.

- Rafa er treneren. Alt i alt så har vi mistet en fitness-trener, ikke en fotballtrener, men altså en fitness-trener som var helt suveren i sin jobb.

- Men det er fremdeles manageren som tar ut laget. Rafa er fotballmannen, og det har ikke endret seg. Jeg er sikker på at resultatene etter at Pako forlot oss kun er tilfeldige.

- Jeg kan forstå at folk lurer på det. Folk ser alltid på årsaker til hvorfor laget ikke spiller så bra, men vi gjør fortsatt de samme tingene på trening.

- Dersom ulike personer ser på vår formsvikt som følge av Pakos avgang, så tror jeg de leter etter unnskyldninger.

Crouch med spark til Everton
Peter Crouch' nylig utgitte biografi, "Walking Tall - My Story" har gitt høy temperatur blant den blå delen på Merseyside nå i forkant av det 206. Merseyside-derbyet. Peter Crouch har blant annet gjort en stor sak av at Everton utga en DVD etter at de beseiret Liverpool med 3-0 på Goodison i september 2006.
- Jeg tror ingen som så den kampen, kan si at vi var tre mål dårligere enn dem, selv om Everton var det beste laget den dagen. Heldigvis så vinner vi de fleste lokaloppgjørene, men når Everton går seirende ut, har de en tendens til å gjøre ekstra mye ut av det, langt mer enn det vi gjør.

- Liverpools spillere kunne ikke tro det da vi noen dager etter kampen fant ut at Everton hadde gitt ut en DVD fra kampen. De solgte den i klubbutikken. De hadde til og med spillere som signerte eksemplarer. Det var helt tydelig et stort øyeblikk for dem.

Crouch er totalt sett fornøyd med hva han har prestert i sin Liverpool-karriere.
- Jeg føler at jeg har spilt min beste fotball i karrieren her, Jeg kommer bare til å bli bedre. Jeg vil også fortsette med å vinne ting med Liverpool, og forhåpentligvis med England også.

- Det er god konkurranse om plassene. Det er det man trenger hvis man skal kjempe på alle fronter. Jeg ser meg selv vinne trofeer med Liverpool i fremtiden.

- Det handler om troppen. Vi har en stor tropp. Manageren kommer til å bruke alle spillerne, og det har han bevist at han tenker å gjøre.

- Man må være klar når man blir uttatt. Jeg ønsker bare å gå ut på banen og vinne så mange ting som jeg kan med Liverpool.

Crouch har fått svært liten tillit av Benítez denne sesongen, men er svært takknemlig for å ha fått sjansen i Liverpool.
- Jeg har et godt forhold til manageren. Han har vært til stor hjelp siden jeg kom til klubben. Han kjøpte meg fra Southampton, ga meg tillit fra starten av og han har fremdeles tro på meg.

- Forhåpentligvis har jeg betalt ham tilbake, og jeg håper å fortsette med det.