- Babel trenger tid

Rafael Benitez sier i dag at Ryan Babel trenger tid før han vil blomstre i engelsk fotball. Det samme mener han gjelder Lucas Leiva og Sebastian Leto.

Ryan Babel var en av flere Liverpool-spillere som ikke hadde noen heldig dag på Ewood Park lørdag ettermiddag. Nederlenderen var en av de rødes aller svakeste spillere, og ble forståelig nok byttet ut som førstemann da Harry Kewell entret banen en knapp halvtime før slutt. I dag sier Rafael Benitez til Liverpool Echo at vingen trenger tid til å finne seg til rette i engelsk fotball.

Den hollandske landslagsspilleren har hatt en skuffende start på sin Anfield-karriere etter £11M-overgangen fra Ajax i sommer, men Benitez insisterer på at han vil bli en suksess med tiden.

- Vi må ikke glemme at Ryan er bare 20 år gammel, og har akkurat ankommet fra et annet land med en annen type fotball. I Holland spilte han som ving i et 4-3-3 system og på det nederlandske landslaget har han vært spiss, så det er vanskelig for ham å forstå sin rolle ennå. Men han jobber hardt og prøver å lære, uttaler manageren til Echo.

- Mot Cardiff bestemte jeg meg for å benytte ham som spiss, da jeg tenkte at det kunne være bra for selvtilliten hans. Han gjorde en grei jobb sammen med Peter Crouch. Det samme gjelder også for Lucas Leiva og Sebastian Leto. De er unge spillere som trenger tid.

Florent Malouda var som kjent førstevalget til Benitez da han skulle handle venstreving i sommer, men handelen brøt sammen da Chelsea kom på banen, og Liverpool gikk for Babel som andrevalg.

- Ryan evner å ta seg forbi spillere, og det er hva som har imponert meg mest. Han er veldig god til det. Han liker å drible og han liker å skyte. Han har fart og styrke, og han vet hvordan han skal utnytte sine sterke sider. Han vil bli viktig for oss i fremtiden, lover Benitez.

Tony Barrett i Liverpool Echo skriver ellers i dag at Liverpool har ingen nye skadebekymringer å melde om etter Blackburn-kampen. Benitez forbereder nå troppen sin med tanke på morgendagens kamp mot Besiktas, og forsøker å ta vekk presset på sine spillere.

- Vi vet at Besiktas-kampen er veldig viktig, men føler du press når du går til verket vil du gjøre feil. Vi behøver en seier, og for å klare det må vi spille med selvtillit, sier han.