- Barças uttalelser tenner oss

Barcelona-spillerne sa at Liverpool var den enkleste motstanderen de kunne få. Kommentarene gir ekstra motivasjon. Hyypiä med positivt inntrykk av finsk 15-åring.

Steven Gerrard ergrer seg stadig over kommentarene fra enkelte av Barcelona-spillerne i etterkant av trekningen av 1/8-finalene. Flere uttrykte glede over å ha trukket Liverpool, som de anså som den enkleste motstanderen. Nå håper Liverpool-kapteinen å vise at Barcelona-spillerne har tatt skammelig feil.
- Vi er klar over hva de har sagt om Liverpool etter at trekningen var over, og det er flott fordi vi skal sørge for at de kommer til å angre på det, sier Gerrard til Sunday Mirror.

- Når man leser at spillerne deres sier at Liverpool var laget de ønsket seg, får man all den motivasjonen man trenger for å lukke munnen på dem.

- Jeg håper de planlegger å komme til Anfield for å nyte kvelden, og at de tror de kommer til å kjøre over oss.

- Hvis de går til kampene med en slik mentalitet, så kommer de til å få et stort, stort sjokk.

- Vi vet at vi stor foran den størst mulige utfordringen. Barcelona har vært det beste laget i Europa de siste to årene, og vi må spille godt i begge kampene, selv det er kanskje ikke nok.

- Men jeg kan love at vi ikke mangler besluttsomhet etter å ha lest kommentarene deres.

Gerrard gleder seg til å måle krefter med Ronaldinho, og han tror at Liverpool kan ta lærdom av Chelseas innsats mot Barcelona i gruppespillet tidligere denne sesongen.
- Det vil bli første gang jeg spiller mot Ronaldinho. Det er vanskelig nok bare å se ham på tv, fordi fyren er et utrolig geni.

- Tingen er å gjøre ham anonym. Om det er mulig, vet jeg ikke, men Chelsea viste at man kan angripe mot Barcelona både hjemme og borte.

- Hvis vi kan få uavgjort på Nou Camp, vil vi se våre muligheter fordi de aner ikke hva som venter dem på Anfield.

- De vil ikke ønske å komme hit, uansett hva de nå sier. Juventus kunne ikke håndtere situasjonen for to år siden, og det kunne heller ikke Chelsea.

- Hvis vi kan ta oss av Barcelona, så trenger vi ikke å frykte noen andre. Ingen vil like å møte oss over to kamper.

Finsk 15-åring imponerte Hyypiä
Den finske 15-åringen Lauri Dalla Valle var på prøvespill i Liverpool tidligere i sesongen. Sami Hyypiä møtte 15-åringen og faren hans under besøket. I sin faste spalte på plaza.fi forteller Hyypiä at han fikk et godt inntrykk av unggutten.
- Ett av navnene for fremtiden er Lauri Dalla Valle. Jeg la merke til navnet i en artikkel i Urheilulehti, hvor reportere hadde gjennomgått de mest lovende finske talentene. Han har ikke et typisk finsk navn, noe som kanskje er en av grunnene til at jeg husker navnet. Nå vil jeg definitivt ikke glemme det, fordi jeg hadde gleden av å møte ham i Liverpool, skriver Sami Hyypiä.

- Dalla Valle var i Liverpool i én uke for å bli kjent med klubben. Vi hadde interessante samtaler med ham og hans far Lorenzo. Begge hadde den rette innstillingen til ting. Begge forstod hvilken stor overgang dette ville bli, særlig i den alderen. Begge skjønte hvor stor utfordring det vil bli å gå fra å være en spiller på akademiet til å bli en førstelagsspiller i en slik stor klubb. Også på bakgrunn av at dette aldri tidligere har blitt gjort av en finsk spiller.

- Dersom Lauri bestemmer seg for å komme til Liverpool, vil vi så få se ham spille i den røde trøya?. Grunnlaget er der. Det ser ut til at den unge mannen har talent, tålmodighet og holdninger. Legg så til utrolig hardt arbeid og litt flaks. Så hvorfor ikke? Ut i fra den uken han var her, så tror jeg at begge parter fikk et godt inntrykk.