- Chelsea vår store test

Jamie Carragher mener at neste helgs kamp mot Chelsea er den virkelige store testen for Liverpool. Juniorkamp omberammet.

Etter to skuffende tap mot Arsenal i de hjemlige cupene, slo Liverpool tilbake med 3-0-seier mot tabelljumbo Watford i går. Førstkommende lørdag gjester Chelsea Anfield. Jamie Carragher mener at vi først da får vite om Liverpool er på rett spor igjen. Mens de røde har vunnet ligakamper mot Arsenal og slått Chelsea og Manchester United i ulike cupturneringer under Rafael Benítez, så har Rafa fremdeles til gode å oppleve sin første ligaseier mot de to topplagene i Premier League. Med syv seirer på de åtte siste ligakampene tror visekapteinen at tiden er inne for at Liverpool kan vise verden at det ikke ligger noe mentalt bak at man gang på gang svikter mot Chelsea og Manchester United.
- Vi er trolig formlaget i ligaen i øyeblikket, og vi må bevare den formen fordi både Chelsea og Manchester United besøker Anfield de neste ukene, uttaler Carragher til Liverpoolfc.tv.

- Jeg vil like å tro at vi er langt nærmere de to fremste etter de kampene enn det vi er nå. Dette vil være en stor mulighet for oss etter hva som skjedde mot Arsenal.

- Vår statistikk mot topplagene er ikke god, spesielt i ligaen. Vi vet at dersom vi skal vinne ligaen, så er det noe vi må forbedre. Det er noe vi må rette på i løpet av de neste par årene dersom vi skal ta steget opp å bli mestere. Jeg kan ikke forklare det. Jeg tror ikke at avstanden er stor mellom oss og Chelsea, United eller Arsenal. I cupene de siste sesongene har vi vist at vi kan slå alle.

- Vi beseiret Chelsea i Champions League-semifinalen og i forrige sesongs semifinale i FA-cupen, og vi slo ut United av FA-cupen forrige sesong. Så når alt avgjøres over én kamp har vi gjort det bra. Vi vet at vi kan vinne mot dem på hvilken som helst dag.

- Alle spillerne er klar over at statistikken i disse kampene ikke er god, men det er ingen mental sperre eller noe. Små ting kan avgjøre store kamper. Det er bare uheldig at det ikke har gått vår vei de siste sesongene. Jeg ønsker ikke å komme med unnskyldninger for det som skjedde mot Arsenal, men jeg synes vi var litt uheldige i den første kampen. Jeg håper bare at det andre tapet var et underlig resultat.

- Vi har fremdeles mye å spille for. Vi hadde en dårlig start på ligasesongen, og kanskje er Manchester United og Chelsea for langt foran oss til å komme med i tittelkampen. Jeg synes vi er et bedre lag enn i fjor, men det er ligatabellen ved sesongslutt som teller.

- Etter kampene mot United, Chelsea og Arsenal på Anfield, vil vi ha en bedre anelse om hvor langt vi har kommet og hva vi fremdeles må jobbe med. Vi kan ikke henge med hodet. Vi må ikke havne lavere enn på 3.plass i Premier League.

- Vi ser også frem til to fantastiske kamper mot Barcelona i Champions League. Det kommer til å bli vanskelig for oss å gå videre, fordi de er regjerende europeiske mestere og har et godt lag. Men vi har vært i tilsvarende situasjoner tidligere. Dersom vi kan slå ut Barcelona, så har vi en god mulighet i turneringen. Det ville være flott om vi kan gi supporterne noe å glede seg over etter hva de måtte gjennomgå mot Arsenal.

Juniorkamp omberammet
Liverpool U18 skulle ha møtt Manchester United U18 borte i FA Premier Academy League i går, men kampen måtte vike for FA Youth Cup. Ny kampdato for ligakampen er nå fastsatt til onsdag 24.januar kl. 18.00 (norsk tid) på Cliff Training Ground i Salford.