- Chelsea vil prioritere CL høyest

Rafael Benitez tror Chelseas spillere og ledelse heller ønsker å vinne Champions League enn Premier League. Manageren ler av Torres-link. Callaghan imponert over Carragher.

Rafael Benitez uttalte på dagens pressekonferanse at han tror Chelseas spillere og manager har et høyere ønske om å vinne Champions League enn de to andre trofeene som London-klubben jakter – Premier League og FA-cupen.

- De har tankene på flere trofeer akkurat nå, og de har en stor tropp som kan håndtere mange kamper på denne tiden av sesongen. De vet at Champions League er den største turneringen de er involvert i, og de vil nok fokusere mest på den, sa Liverpool-manageren.

- Vi forbereder oss til kampen i morgen på samme måte som vi forberedte oss til kampen i Barcelona. Vi vil forsøke å gjøre ett mål eller to. Begge lag har spillere som kan gjøre noe spesielt. Chelsea har Drogba og vi har Gerrard, la han til.

Rafa er selv meget lysten på den turen til Aten som han er sikker på at Mourinho & co higer etter mer enn noe annet. Morgendagens oppgjør på Stamford Bridge er utvilsomt Liverpools viktigste kamp så langt i sesongen.

- Jeg ønsker kun å fokusere på en god fotballkamp, ikke noe annet.

Selv om Liverpool har tapt mange kamper mot Chelsea etter at Benitez og Mourinho tok over de to klubbene, så er de også det laget som har oppnådd mest suksess mot rubelklubben fra Londons vestkant.

- Det er en enkel årsak til dette. Vi har spilt flere kamper mot dem enn de andre klubbene har. Dermed har vi fått flere muligheter til å slå dem. Jeg tror ikke det finnes noen hemmelig oppskrift på hvordan man slår dem, eller hvordan vi skal slås heller for den saks skyld. I 2005 klarte Mourinho å forutse hvilket lag jeg ville stille med, og det kan han kanskje klare igjen.

- Det er kanskje en spiller eller to han kan føle seg usikker på å tippe, men jeg tror vi vet hvilke spillere de to lagene vil benytte.

Med den uttalelsen avslørte Benitez at han i morgen definitivt kommer til å benytte sine antatt beste spillere.

- Jeg må analysere situasjonen og bestemme den beste måten å gå til denne kampen på. Stamford Bridge er en vanskelig bane å spille på, så det er viktig at jeg ikke røper hvilken taktikk jeg vil benytte.

Liverpool har bare tapt to av sine 16 siste bortekamper i Europa. Det ene tapet kom da man stilte med et B-lag borte mot Galatasaray i desember.

- Situasjonen minner om den vi opplevde mot Barcelona. Uansett hvem du spiller mot på bortebane i Europa så må du spille kompakt og sterkt defensivt. Men det er også viktig å gjøre mål. Spillerne har oppnådd gode resultater i Europa fordi de vet hva som ventes av dem. Vi har forberedt oss godt til disse kampene, og spillerne har gjort en god jobb. Vi vet at returkampen kan bli nøkkelen, noe vi også ønsker at den skal bli.

- Går vi til returen på Anfield med et godt resultat i bakhånd, vet vi at alle lag får det vanskelig. Men noen kan selvfølgelig score på en dødballsituasjon og kampen vil forandre karakter fullstendig.

Benitez setter imidlertid sin lit til sitt forsvar og sin sisteskanse.

- Jeg leste at David James har holdt nullen i 142 av 400 kamper over 12 år. Det beviser hvor bra Pepe Reina har gjort det ved å holde nullen i 55 av 100 kamper over to år. Forsvaret som helhet har vært bra, ikke bare Pepe, men han gir likevel mye selvtillit til de andre forsvarerne.

Nye Eto’o rykter – men Torres kommer nok ikke
Den katalanske avisen El Mundo Deportivo hevder igjen at Samuel Eto’o kan være på vei vekk fra Nou Camp, og linker Barcelona-spissen til Arsenal og Liverpool. Inter og Manchester United nevnes også som mulige destinasjoner for kameruneren. Den spanske TV-kanalen BT 8 refererer imidlertid kilder innad i Barcelona på at det er uaktuelt å selge Eto’o i sommer.

Samtidig ler Rafael Benitez bare av de som linker Spanias landslagsspiss Fernando Torres til Anfield etter at Atletico Madrid-kapteinen ble avbildet med innskriften ”You’ll Never Walk Alone” på innsiden av sitt kapteinsbind.

- ”You’ll Never Walk Alone” er mye brukt i fotball i ulike sammenhenger verden over. Mange spillere benytter den strofen som inspirasjon, uttalte Rafa i dag.

Han innrømte samtidig at spissen står på listen over de ”135 spillerne han er interessert i”.

Cally imponert over Carra
Om kort tid er trolig ikke Ian Callaghan lenger den Liverpool-spilleren som har spilt flest kamper i europacupene. Jamie Carragher vil tangere midtbanespillerens 89 opptredener i morgen. Cally benytter i dag anledningen til å skryte av sin ”overmann”.

- Jeg er oppriktig glad på Jamies vegner. Jeg er også glad for at det er en type som han som overtar rekorden. Han er en flott gutt og en ordentlig gentleman, uttaler Callaghan til liverpoolfc.tv.

- Han er et kroneksempel på en Liverpool-spiller som gir alt i hver kamp. Alt tyder på at han vil passere 100 kamper i Europa i løpet av neste sesong. Det viser hvor stabil han er, legger Liverpool-legenden til.

- Han er en kar til å stole på, og må være det første navnet som Rafael Benitez skriver i lagoppstillingen sin hver uke. Han er en stor spiller. Dette handler om mye mer enn antall kamper han har spilt for klubben. Bare se på kvalitetene han besitter. Mot Barcelona nylig kunne man se hvor viktig han er for laget, akkurat som man kunne se det i Istanbul. Prestasjoner som kommer som en følge av flere år med spill i europacupene. Jamie er nå en av de beste forsvarerne som finnes, avslutter Callaghan.