- Den største skuffelsen

Steven Gerrard dveler ved den værste kvelden som han har hatt på det engelske landslaget, og mener det vil ta lang tid å komme seg etter å ha blitt utslått av EM.

Et England som har snublet gjennom hele EM-kvalifiseringen trodde de hadde sluppet unna da Israel ga dem en håndsrekning ved å slå Russland i helgen. Et poeng i siste kamp mot Kroatia hadde sendt Gerrard og hans landsmenn til sluttspillet i Sveits og Østerrike til sommeren.

Isteden vil scouseren og de øvrige som var involvert i 3-2 tapet på Wembley i dag våkne opp til krigsoverskrifter i avisene på øyriket. En kjempetabbe av Scott Carson var starten på en åpning som gjorde at England lå 0-2 under allerede etter et kvarter.

Beckham og Defoe kom inn for Wright-Phillips og Barry i pausen, og "the land of hope and glory" reduserte på straffespark før Englands beste spiller, Peter Crouch, i noen minutter hadde fotballnasjonen i himmelriket da han glimrende avsluttet på et overlegg fra David Beckham.

Et lag uten fasong og tro ga imidlertid fra seg initiativet igjen, og kroatene kunne score seiersmålet foran en fullsatt landskamparena.

- Fra spillernes synspunkt, nå må vi akseptere kritikken, sier kveldens kaptein Steven Gerrard i etterkant. - Vi må prøve å komme tilbake etter dette, men det vil ta lang tid.

- Det vil ta lang tid før vi har kommet oss etter dette. Det skal spilles mye fotball i fremtiden og vi må gjøre det vi kan for å få dette ut av systemet.

- Når du ligger under med 2-0 da er du nødt til å ta risker. Det ble mye bedre i andre omgang og vi kom oss inn i kampen igjen.

- Da skulle vi imidlertid ha tettet igjen. Når du kommer tilbake slik og utlignet, må du sørge for å holde på uavgjort.

- Men vi fortsatte å ra risker og måtte betale gjennom en kontring.

Kapteinen hadde også noen trøstende ord til Scott Carson, som var den siste av en rekke av keepere hos England som har sviktet når de kom i landslagsburet.

- Scott vet at han har gjort en tappe, men han er ung og har en lysende fremtid. Han må nå få dette ut av kroppen. Jeg kjenner ham godt og føler virkelig med ham.

Det er ventet at den engelske landslagsjefen Steve McClaren vil få sparken i et møte som det engelske fotballforbundet skal ha i dag formiddag.