- Det var 7 700 billetter i trekningen

Rick Parry avslører endelig hvor mange billetter som var med i trekningen blant de med 6 kamper på sine fankort. Av 17 000 billetter gikk 11 000 til vanlige supportere.

Rick Parry har i dag gått ut og avslørt hvor mange billetter det var i den berømte trekningen om finalebilletter til de med seks kamper på sine fancards. Liverpools daglige leder er ute med en lang forklaring omkring den anstrengte billettsituasjonen til Champions League-finalen på liverpoolfc.tv. Den lyder som følger:

- De fleste av våre supportere vil være klar over at det har vært mer støy rundt billettfordelingen til årets Champions League-finale enn det har vært i forbindelse med noen finale tidligere. Dessverre føler mange at dette har kastet en skygge over den fantastiske prestasjonen det var å nå den andre CL-finalen på bare tre sesonger.

- På grunn av de sterke følelsene som har vært i sving i forbindelse billettfordelingsprosessen ønsker jeg å redegjøre for hvordan billettene har blitt fordelt, og svare på noen av de spørsmålene som har blitt stilt i forbindelse med dette i den offentlige debatten.

- Vi mottok 17 095 billetter fra UEFA til finalen i Aten. Dette i motsetning til 20 051 billetter til finalen i Istanbul.

- I forbindelse med finaler er vi forpliktet til å forsyne våre tidligere aksjeeiere, de som har sesongbilletter på VIP-tribunen/boksene, spillerne, tidligere spillere, staben og våre sponsorer med et visst antall billetter. Dette antallet blir ikke vesentlig forandret fra år til år, og dette var allerede nedfelt i avtaler før jeg kom til klubben. Så når folk antyder at billetter på et eller annet vis har forsvunnet i år, så tror jeg at folk har glemt å ta dette med i beregningen.

- I forbindelse med finalen i Istanbul var det 14 500 supportere som hadde seks kamper eller mer på sine fancards, og vi var i stand til å garantere alle disse en billett til finalen. Fordelingen på sesongkortholdere og fankort var den gangen omtrent 50-50.

- Til kampen i Aten hadde vi omtrent 11 000 billetter tilgjengelig for vanlige fans etter at vi hadde innfridd de forpliktelsene jeg tidligere nevnte. 3 300 supportere hadde vært på syv kamper eller mer, men problemet var den enorme økningen i fans som hadde vært på seks kamper. Hele 27 000 hadde det.

- Vi kunne dermed garantere billett til de som hadde vært på 7 kamper eller mer i Champions League, mens det ble en trekning blant de 27 000 som hadde vært på seks kamper. Disse ble med i en trekning om 7 700 billetter, noe som statistisk sett skulle føre til at 1 av hver 3,5 fikk billett.

- Jeg er klar over at det har vært konstante spekulasjoner om antall billetter som ble fordelt i trekningen, og sjansene for å få billett. Jeg ønsker å forsikre alle våre supportere om at disse tallene jeg her oppgir er grundig sjekket og nøyaktige. Disse tallene inkluderer også billetter fra en del aksjeeiere som ikke ønsket å benytte seg av retten sin til finalebilletten, samt at vi klarte å få tak i et mindre antall billetter fra FA, som vi er takknemlige for.

- På grunn av knapp tid frem til finalen måtte den første trekningen foretas mens vi ennå solgte billetter til de vi hadde garantert billett. Dermed var det hele tiden klart at det ville bli en trekning nummer to. Jeg ønsker å understreke at trekningene er korrekt utført av en uavhengig tredjepart. Ingen har manipulert trekningen. Jeg er klar over at store grupper av fans hevder at de ikke har fått billett når de statistisk sett burde ha gjort det. Jeg kan ikke forklare slike avvik, men jeg har bedt folk om å gjennomgå prosessen på nytt for å dobbeltsjekke at alt har gått riktig for seg.

- Jeg synes også det er riktig å påpeke at det totale antallet billetter som havnet i hendene på folk med sesongbillett er i overkant av 7 000. Vi kan ikke gi det nøyaktige antallet ennå, ettersom vi fortsatt selger billetter til de som var heldige i den andre trekningen. Det tilsvarende antallet i Istanbul var 7 900. Så selv om vi nå hadde 3 000 færre billetter å fordele, så er det bare 900 færre sesongkortholdere som har fått billett. En forskjell som på ingen måte står i forhold til de sterke følelsene som har vært rundt dette.

- Ettersom trekningen førte til at mange av våre supportere som har hjulpet oss til Aten ikke fikk billett, forstår vi selvsagt at disse er skuffet. Kvalifikasjonskriteriene var ment å være så rettferdige som mulig, men det er selvsagt mange aspekter som folk som ikke får billett vil ta tak i. Kvalifikasjonskriteriene ble imidlertid publisert før sesongstart, og har vært de samme siden 2002.

- Et av de punktene som har satt sterke følelser i sving hos sesongkortholdere med 6 kamper som ikke fikk billett, er at de ble sidestilt med fankortholdere med 6 Champions League-kamper, men som ikke hadde vært på noen andre kamper. Da er vi tilbake til årsaken til at vi innførte fankortsystemet. Vi er overbevist om at opplegget med fankort er verdifullt for klubben, for å sikre kundeforholdet til vår store supporterskare. Det store antallet fankortholdere viser at systemet har noe for seg. Følelsene i denne saken har imidlertid gjort oss oppmerksomme på at vi ikke må neglisjere folk som har hatt sesongkort i lang, lang tid.

- Mange sesongkortholdere har også påberopt seg lojalitet til klubben, noe jeg også erkjenner. Men uten å ta noe fra disse lojale supporterne, må jeg også påpeke at vi har over 60 000 mennesker på venteliste for sesongbillett. Mange av disse har stått på ventelisten i årevis, og alle ønsker å sikre seg en sesongbillett. Disse supporterne gjør hva de kan for å få tak i billetter til kamper, og jeg ønsker også å hylle deres lojalitet til Liverpool FC. Jeg ønsker ikke å gå inn på en diskusjon om hvem som elsker klubben mest. Deres støtte er like viktig, så dette er åpenbart en følelsesladet debatt.

- Jeg ønsker igjen å få beklage at mange av våre supportere ikke får finalebilletten de fortjener. Jeg skulle ønske alle kunne ha fått billett. Jeg kan bare forsikre supporterne at vi gjorde vårt beste med et veldig begrenset antall billetter som vi fikk, og at vi hele tiden har holdt oss til hva vi har sagt tidligere og vært rettferdige.

- Akkurat som i 2001 i Dortmund og i 2005 i Istanbul har vi gjort UEFA oppmerksomme på problematikken, og at vi anser billettkvoten vi fikk som alt for liten. Vi har bedt dem om å ta mer hensyn til supporterne ved fremtidige finaler, og vil fortsette å øve press mot dem i så måte.