- En klassespiss unna ligamesterskap

Liverpool-legenden John Barnes mener at de røde bare er en klassespiss unna å bli ligamestre. Han oppfordrer Benitez til å fokusere fullt og helt på ligaen neste sesong.

Midt oppi all Champions League-feberen oppfordrer nå Liverpool-legenden John Barnes de røde til å fokusere på ligaen i årene som kommer. Den tidligere lynvingen mener at Liverpool har alle muligheter til å bli ligamestre i løpet av de nærmeste årene, og slår fast at suksess på hjemmebane er vel så viktig som suksess i Europa.

Barnes var som kjent med på laget da Liverpool sist vant ligaen, i 1990, og han mener at det nå er på høy tid at de røde går til topps på hjemmebane igjen.

- Rent finansielt er Champions League viktigst, men ligaen viser hvem som er landets beste lag. Alle lag ønsker å være best, og det beste laget vinner ligaen. Jeg ville ha tatt til takke med å vinne ligaen på bekostning av suksess i Champions League hvert år, uttaler Barnes til The Times.

- Det er mye vanskeligere å vinne ligaen, konkluderer han.

- I Champions League kan du med litt hell slå hvem det skal være på en god dag, og gå videre. I ligaen er det ikke slik. Du kan ikke ha hellet med deg hele tiden over 38 kamper.

- Liverpool er ikke langt unna å ha et lag som kan vinne ligaen. Men for å ta det ekstra steget opp må de forbedre seg kanskje 5%. De trenger en spiss som kan komme inn i feltet og score mange mål, for ellers har de stort sett de spillerne de trenger for å gå til topps, avslutter Barnes.