- Et stadion i verdensklasse

For drøyt £300M mener Rick Parry at Liverpool vil få en unik stadion som samtidig vil bli et kjennetegn for Liverpool Football Club.

- Det var hele tiden målet til klubben, med støtte fra Tom Hicks og George Gillet, at man skulle være i verdensklasse både på og utenfor banen. Det første Tom og George gjorde da de tok over var å vurdere en ny stadion både i form av design og kapasitet. Dette er det særdeles imponerende resultatet av deres overveielser.



En stolt Rick Parry mente at "nye Anfield" ville være sentrert rundt tre nøkkelområder.

+ Et The Kop som vil romme 18.000 sitteplasser. En bratt og kompakt tribune hvor målet er å skape en stemning lik den i glansdagene.

+ En arena som vil være unik for Liverpool. Parry mener det var viktig at man nå får en stadion som umiskjennelig vil representere Liverpool Football Club, og som man umiddelbart vil kjenne igjen.

- Et stadion som til tross for moderne og unik design både vil være praktisk og også være tilpasset området Anfield.


Ifølge Rick Parry vil stadion koste drøyt £300M.

Klubben har levert en ny byggesøknad for et stadion med kapasitet til 60.000 plasser. Dette fordi at utseende og bygning vil være radikalt forandret fra tidligere godkjent søknad. Det at det er samme kapasitet vil imidlertid gjøre at krav i forhold til transport og omgivelser ikke vil kreve ny vurdering.

Den nye stadion er bygget slik at den kan utvides senere. Parry ville ikke gå ut med en bestemt maksimumskapasitet, men mente at det ?lett ville la seg gjøre å få et stadion med kapasitet høyt oppe på 70-tallet?. En slik søknad vil kreve langt mer i forhold til transport, parkering og øvrige omgivelser.