- Fornyet selvtillit

Hattrick helt Yossi Benayoun tror storseier vil ha en positiv effekt. Rafa hadde lite å klage på. Til tross for 8-0, likevel ikke på pallen i konkurransen om store seire i Europa.

Må vinne to siste
- Nå må vi bare fortsette å bli bedre. Vi visste vi hadde ryggen mot veggen siden vi måtte vinne de tre siste kampene.

Yossi Benayoun ble av mange kåret til banens beste spiller etter at israeleren scoret tre og la opp til to da Liverpool pulveriserte Besiktas. Nå tror han at målkalaset kan virke positivt på de røde fremover.

- Jeg er sikker på at denne seieren vil ha gitt oss mye selvtillit, sier midtbanespilleren.

Rafa Benitez slo fast at det fortsatt ser ut som at Liverpool vil være nødt til å vinne sine to siste kamper i gruppe A, hjemme mot Porto og borte mot Marseille, dersom man skal komme seg til cupkampene i Champions League. Manageren hadde uansett lite å sette fingeren på etter scoringsfesten på Anfield.

- Porto må nå komme til Anfield i vår neste kamp i gruppe og de vil ha blitt bekymret, og sammen med resten av Europa vil de være klar over dette resultatet, vurderer Liverpools manager.

- I siste instans må vi likevel vinne våre to siste kamper, uansett hvor mange ganger vi nå scoret.

- Tidligere har vi skapt mange sjanser, men ikke scoret på dem. Nå scoret vi tidlig og kampen åpnet seg opp. Besiktas måtte også vinne for å ha realistiske sjanser til å kvalifisere seg, noe som ga våre angripere plass. Det gjorde igjen at vi lettere kunne skape bevegelse i vårt spill og våre angripere var i god form.

- Yossi, Ryan og Peter vil ha fått selvtillit etter dette, men dette var en lagseier hvor Voronin ikke nettet men viste uegoisme og effektivitet. Forsvaret holdt også buret rent, og det var i det hele tatt lite å klage over.


Ikke rekord for Liverpool
8-0 er den største seieren som har vært etter at man startet med Champions League. Det er imidlertid ikke den største triumfen som Liverpool har i sin ærerike historie ute i Europa.

De fleste vil kjenne til den største seieren, da Strømsgodset ble slått 11-0 på Anfield høsten 1974. Det var i cupvinnercupen. Man har også knust Dundalk med 10-0 i Fairs Cup (senere UEFA-Cup) og vunnet 10-1 over finske Oulo i Serievinnercupen. I tillegg tangerte man 8-0 mot TSV München i Fairs Cup i 1967.