- Galskap, sier DIC

En talsmann for DIC kommer med flengende kritikk av David Moores, mens Liverpools formann blir tatt i forsvar av lokalpressen.

DIC om Moores
Liverpool FC hevdet i går at man ikke ville la seg presse av DIC, da sjeikene fra Dubai ga klubben en frist til å godta deres bud.  Formann David Moores ønsket imidlertid også å ha bedre tid til å vurdere et tilbud fra amerikanerne Gillett og Hicks.

I dag kommer versjonen fra DIC, gjennom en talsmann i selskapet, og han legger ikke fingrene i mellom når han beskriver David Moores og hans aksjoner.

- Jeg ønsker at fansen skal vite hva som skjedde.  David Moores kan bare ha fått hva jeg vil kalle en mental sperre rett før avtalen ble fullført.

- Fansen er forvirret, og vi i DIC er like forvirret, over hva som har skjedd de siste dagene.

- Liverpool Football Club har vært på utkikk etter investorer i årevis, og vurdert et antall friere.  De kom til den konklusjonen at DIC var best for folket.  Vi har arbeidet nære med rådgivere under de siste seks til åtte ukene, for å forberede denne avtalen.

- Vi er genuine supportere som ikke bare ønsket å investere i klubben, men fortsatt ville ha Mr Moores og Rick Parry med videre.  Annonseringen av dette skulle skje på mandag.

- Så, for ti dager siden, hørte vi gjennom pressen at George Gillett hadde fremlagt et nytt bud.  Ingen fra Liverpool fortalte oss om dette, og da vi spurte hva som var i ferd med å skje sa de at de visste ikke annet enn at dette var kun var et bud for å tåkelegge landskapet.

- Siden leste vi den formelle kunngjøringen hvor Liverpool annonserte budet til Gillett sist fredag, og hvor DIC igjen ble informert av en journalist.

- Mangelen på informasjon gjøre våre folk usikre.  På tirsdag, forventet vi at et styremøte ville gjøre at vårt forslag ble godtatt.  Isteden fant vi ut, nok en gang via pressen, at styret diskuterte tilbudet fra George Gillett.  Selv på tirsdag kveld greide vi ikke å få noen svar fra Mr Moores og Mr Parry, selv om vi hadde en representant til stede på kampen mot West Ham.

- Folkene i Dubai trodde informasjon om hva som foregikk ble holdt skjult.

- Det ble aldri gitt noe ultimatum, men vi gjorde det klart at vi behøvde å vite raskt om det fortsatt skulle være en pressekonferanse på mandag, slik at representanter fra DIC kunne bestille sine flyreiser.

- Da man fikk høre i Dubai på tirsdag at det ikke kom noe svar fra Liverpool, ble det gitt beskjed fra høyeste hold om at dette ikke var bra for vårt rykte og at man trakk seg umiddelbart ut.

- Vi kan ikke forstå hva som har forandret seg siden 4.desember da, etter lang leting, Liverpool sa at vi var den beste løsningen.

Om budet til Gillett/Hicks, sier DIC:  - Vi mener at dette innebærer mer gjeld til en høyere rente.  Vi kan ikke forstå hvorfor Liverpool ønsker å ta en slik risiko.


Liverpool Echo om Moores
Uansett hvordan man vrir og vender på den utrolige utviklingen i forhold til mulige eiere av LFC, er det et faktum at klubben selv la fram DIC som nærmest den perfekte løsningen.  Nå har man snudd på hælen, og Moores, Parry & Co har en stor oppgave med å overbevise supporterne at det riktige eierskapet likevel ikke ligger i Dubai, men i Amerika.

En forsvarstale for David Moores, av sportssjef David Prentice i dagens utgave av lokalavisen Liverpool Echo, gjerne regnet som et talerør for Liverpool FC, må ses i lys av dette.

Dette er noen av argumentene til Prentice:

+ Alle røde supportere vet at formann David Moores alltid vil ta en avgjørelse som han mener er til det beste for Liverpools supportere.

+ Et dokument på sju sider ble sendt ut på det finansielle markedet, hvor det fremkom at DIC planla å låne £300M av pakken på £450M som skulle sikre LFC + ny stadion etc.  I tillegg ville man vurdere etter sju år om man skulle selge klubben eller ikke.  Det skal ha fått LFC til å begynne å tvile på noen av intensjonene til DIC, om at man var fans som kun ville gjøre det beste for klubben.

+ DIC skal ikke ha blitt enige om en avtale innen 22.desember, slik man hadde planlagt.  Det ble også antydet at man vegret seg for å garantere for byggingen av en ny stadion.  Det siste skal Gillett umiddelbart ha godtatt da han møtte LFC i Montreal i november.

+ Vi vet veldig like om Gillett (og Hicks), men så langt har det han har gjort overfor LFC vært positivt, ifølge Echo.

+ Det tok amerikanerne tre dager å seg igjennom regnskapsbøkene, mens DIC holdt på i om lag en måned.

+ I tillegg til å garantere for en ny stadion har Gillett/Hicks også garantert for penger til spillerkjøp, og ikke minst avvist en mulig stadiondeling med Everton.

+ Det er riktig at David Moores vil tjene £8M mer på tilbudet fra Amerika, men andre aksjonærer vil også tjene penger og disse har lagt press på formannen for at han skulle lytte til Gillett & Co.